Tehetséggondozás a Zöldligetben

tehetsegpontIntézményünk a 2019/2020 évi akkreditációs folyamatban elnyerte a kiválóan akkreditált tehetségpont címet. Az akkreditációban résztvevő szakértők így méltatták az iskolában folyó tehetséggondozó munkát:
„A tehetségpont látogatása során egy tudatosan átgondolt és felépített tehetséggondozó folyamatba nyertünk betekintést... Komplexitásuk, tudatos tervező munkájuk, adaptív pedagógiai szemléletük és feladat iránti elkötelezettségük példaértékű.”

A tehetségpont működtetését, tehetségműhelyek indítását három évvel ezelőtt kezdte el nevelőtestületünk néhány tagja. Azóta egyre több pedagógus és tanuló dolgozik együtt, minden évben növekszik a műhelyek száma és a benne tevékenykedő tanulók létszáma is.
Jelenlegi tehetségműhelyfoglalkozásaink:
 Játék a matek 3. évfolyam
 Játék a matek 4. évfolyam
 MATEH tehetségműhely 5. évfolyam
 MATEH tehetségműhely 6. évfolyam
 MATEH tehetségműhely 7. évfolyam
 N-Joy and Share angol nyelvi tehetségműhely 5. évfolyam
 N-Joy and Share angol nyelvi tehetségműhely 6. évfolyam
 Robotika műhely 4. évfolyam
 Társasjáték szakkör
 Gyorsító program

Ebben a tanévben az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása" című pályázati kiírására benyújtott N-Joy and Share angol nyelvi komplex tehetséggondozó program (5. évfolyam) című pályázatunk 720 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fenti támogatásból tanulóinknak a nyelvgyakorláshoz szükséges újabb eszközöket tudtunk vásárolni, illetve a lazító, gazdagító programjukat tudjuk majd májusban megvalósítani.

Tóthné Benkő Mónika
igazgatóhelyettes, műhelyvezető

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.