kep12010. május 14. Kiállítás az egykor volt diákok, jelenlegi tanárok munkáiból, valamint a Bence-hegyi ötletpályázat tárlata.

 

fmhnewlogoMegjelent a Fejér Megyei Hírlapban

 

Bence-hegyi ötletek

2010. május. 14. péntek | Szerző: Kovalcsik Katalin

Velence - A Zöldliget Általános Iskola impozáns folyosója alkalmas tárlatok rendezésére. Pénteken egykor volt diákok munkáiból nyílt tárlat, valamint látható az ötletpályázat is.

Az egykori diákok, a jelenlegi tanárok képzőművészeti munkáiból nyílt kiállítás ma az intézményben. A kiálítók közt van Elbert Tamnáés, Lebár József, Ács Anna, Ács Alíz, Zsovák Orsolya, Baglyas Ádám és Papp Gábor Árpád. A képek, grafikák mellett a rajzteremben azok az ötleteket láthatók, amelyeket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másodéves építész hallgatói készítettek a felhívásra. Szegedi Csaba, Velencén élő festőművész hívta fel az ismert éptész, Janáky István figyelmét a lehetőségree, így kapták feladatul a hallgatók a Bence-hegy tetejére tervezendő építészeti alkotást, amelynek nem csupán látványfunkciót, hanem esetlegesen közössi színtere is ki kellene szolgálnia. Az ötletek közül kettő is első díjat kapott, de ahogy Szegedi Csaba elomondta, várják a velenceiek szavazatait. A megvalósulás nem a közeli jövő, döntés még nincs arról, hogy milyen építmény kerüljön az egykori kilátó helyére.

 

A kiállításmegnyitón készült fotók:

 

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.