Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL! program Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című, HAT-16-01-0575 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „A hagyományok útján Bethlennel, Velencétől - Erdélyig„ című pályázatunk az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján 1.194.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Ennek keretében 46 fő tanulóval, 4 felkészítő, kísérő pedagógussal, valamint 1 fő egészségügyis szakemberrel 2017. április 10. és 14. között utazunk eme tanulmányi kirándulásra.
Tervezett utunk során ellátogatunk:
Marosillyén Bethlen Gábor szülőházába, majd megtekintjük a Gyulafehérváron található várat, hogy éjszaka Tusnádfürdőn megpihenhessünk.
Második napunkon megcsodálhatjuk a Szent Anna-tó és a Mohos-láp természeti adottságait, illetve Kézdivásárhely céhes múzeumát, s az este folyamán ellátogatunk – s átadjuk az általunk gyűjtött adományokat – egy helyi gyermekotthonba.
Harmadik napunkon Máréfalván a székelykapukat, Korondon a helyi kézművességet, Parajdon pedig a sóbányát látogatjuk meg.
A negyedik nap programjában a tusnádfürdői Jókai Mór Általános Iskola 7. osztályával való találkozás, a helyi temetőben való barangolás, a csíkszeredai Mikóvár szerepel.
Utolsó, ötödik napunkon, a hazafelé vezető úton Vajdahunyadvárát tekintjük meg.

 

A tanulmányi kirándulás előkészítése

  • I. Előkészítő foglalkozás 2017. február

Az útiterv ismertetése után, témák szerint kaptak feladatot csoportok, s lelkiismeretesen fel is készültek, előadásokat tartottak a többieknek. Ezekről az előadásokról láthatók itt képek, valamint egy-két anyagot is megosztunk.

02 07 1 02 07 2 02 07 3 02 07 4 02 07 5 02 07 6

  • II. Előkészítő foglalkozás 2017. március

 A tanulókat kísérő pedagógusoknak is volt feladatuk bőven. Előadás, feladatlap, rejtvénykészítés, illetve ismereteik megosztása a gyerekekkel.
Ezekről az órákról is készültek képek, videók, illetve még akár a feladatokat is megmutatjuk.

 1 2 3 4

5 6 7 8

  • Gondolattérkép készítése 2017. március 7.b osztály

Hogy amit utunk során megtekintünk, milyen gondolatisággal, történetiséggel párosul, azt a „b”-s osztályból utazó tanulók készítették el. Velős, de igen érdekes kiemelések láthatók benne.

 gondolatt1 gondolatt2 gondolatt3 gondolatt4 gondolatt5

  • Társasjáték készítése 2017. március 7.a osztály

Szintén az úttal kapcsolatos helyszínek és történelmi jelentőségű témák, legendák adtak alapot azokhoz a társasjátékokhoz, melyeket az „a” osztályos tanulók készítettek.
Az indulás előtti héten már ki is próbáljuk ezeket! S utána is igen jó mulatság lesz majd. 

 tarsas1 tarsas2 tarsas3 tarsas4

tarsas5 tarsas6 tarsas7 tarsas8

  •  Térkép készítése 2017. március  7.c osztály

A „c”-s csoport külön feladatként azt kapta, hogy készítsen egy térképet az út során meglátogatandó településekről, helyszínekről. Ezt gondos munkával el is készítették, s igen látványosan be is mutatták.

 

 

 

 

A tanulmányi kirándulás helyszíneinek dokumentálása csoportmunkában

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.