Baptista500 az Arénában

b1Ez egy hatalmas evangélizációs alkalom volt a Papp László Sportarénában 2023. november 19-én, ahol a reformáció harmadik ágaként megjelenő anabaptista, baptista mozgalom 500 éves megjelenésének emlékéve zárult.
A Zöldligetből is részt vettünk ezen a találkozón. Szülők, gyerekek, iskolánk dolgozói és családtagjaik alkották a kis csapatot.
Fő előadó Will Graham evangélista, lelkész volt. Ő Billy Grahamnak az unokája, akinek a közbenjárására került haza a magyar Szent Korona. Mindketten nagyon népszerű prédikátorok, tömegeknek hirdették, hirdetik az evangéliumot. A rendezvény vendége volt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár, és más egyházak vezetői is képviselték egyházukat ezen a jeles eseményen.
Láthattunk egy színpadi jelenetet, amiben Hubmayer Baltazár hitelődünk utolsó órái elevenedtek meg, amikor a hit mellett kitartva várta a kivégzését.
Csodálatos volt az 500 fős kórussal együtt énekelni, és hallgatni a The Afters amerikai együttes és a különböző dicsőítő zenekarokat.
Az est házigazdái Révész Szilvi BSZA hitéleti igazgatója és Durkó István MBE missziói igazgatója voltak. A tolmácsolás feladatát dr Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke látta el.
Az ünnepséget egyházelnökünk Papp János köszönő gondolatai zárták.
Aki eljött erre az ünneplésre, lélekben feltöltekezve, hitében megerősödve indult haza: Tovább Jézussal!
Papp Sándorné
hitéleti ig. h.

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.