Térelválasztó függöny a tornateremben

terelvalaszto 1Nagy örömünkre a Zöldliget iskola - Liget iskolarészének tornatermében elkészült a tornatermet két részre osztó függöny kivitelezése. A térelválasztó függöny két oldalra manuálisan széthúzható kivitelű. Azért választottuk ezt a típust, mert ennek a legkisebb a belógása a mennyezetről. Fontos volt ezt a tényt szem előtt tartani, mert a labdás sportjátékok közül a röplabda esetében a nagy belógás hátrány jelentett volna a játék folyamán. A függöny a talajig ér, ezáltal a rálépés miatti balesetek elkerülhetők, valamint így a függöny és a szerkezet sérülése is minimalizálható. A függönynek világos szűrke színt választottunk, mert így nem vált uralkodóvá a teremben és a fényviszonyokra is pozitív hatással van.
Ezzel a fejlesztéssel az osztályok számának növekedése miatt kialakult teremhiányt sikeresen csökkenteni tudjuk. Második félévtől kezdődően lehetőségünk nyílik az udvarra, illetve a folyosóra kiszorult osztályok nagy részének termet biztosítani. Azzal, hogy a kollégák termi körülmények között tudnak testnevelés órákat tartani, a szakmai munka is könnyebben kivitelezhetővé válik. A jövőre tekintve is rendkívül fontos beruházás valósult meg, hiszen felmenő rendszerben a gimnáziumi osztályok is folyamatosan bővülnek, ami azt jelenti, hogy három év múlva további három osztállyal kell számolnunk. Jelenleg a Liget iskolarészben 98 db testnevelés órát tartunk egy héten. Eddig az iskolában két helyszínen volt lehetőségünk elhelyezést biztosítani, de az elkészült függönynek köszönhetően ez a szám már három használható méretű helyszínre bővült.
Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a Zöldliget Alapítványnak és a szülőknek, hogy anyagilag támogatták ezt a fontos beruházást.

Köszönettel:
Testnevelők

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.