Angol nyelvi tehetségműhely N-JOY and SHOW programja

tehetseg 2Az angol nyelvi tehetségműhely N-JOY and SHOW programjának a célja a gyermekek idegen nyelvi képességeinek, ismereteinek fejlesztése mellett, különböző kultúrák
megismertetése és elfogadtatása, illetve a tanulók saját kultúrájának idegen nyelven történő bemutatásának elsajátítása. A tehetségműhely foglalkozásokat 5. évfolyamon Tóthné Benkő Mónika, 6. évfolyamon Keresztesi Orsolya műhelyvezetők tartják.

Az ötödik és hatodik évfolyam még az általános intellektuális képességek erősítésének időszaka, de az általános képességek fejlesztésén túl el kell indulni a speciális képességek fejlesztése útján is. A program segítségével szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy minél több területbe kóstolhassanak bele a gyermekek, szélesedjen látókörük, számukra ismeretlen, új feladatokkal találkozzanak, ezáltal fejlődik énképük, önismeretük, illetve a kulturális hovatartozás érzése is.

A program megvalósítása során célunk továbbá az IKT eszközök tudatos használatának erősítése, újszerű feladatokon keresztül a motiváció fenntartása, illetve az érdeklődés felkeltése újabb területek iránt. Fontosnak tartjuk a program megvalósítása alatt a kooperációs készségek fejlesztését, ösztönözzük egymás segítését, támogatását, akár mentorálását.

A gondozásban elsődleges feladat az egyéni jellegzetességekhez történő alkalmazkodás, a személyre szabott differenciált fejlesztés, illetve olyan technikák alkalmazása, amelyek hozzásegítik a gyermekeket a siker eléréséhez. A tehetséggondozáshoz tartozik azoknak a gyerekeknek a fejlesztése is, akik az iskolai követelményeknek nehezebben tudnak megfelelni, mégis motiváltak, nyitottak az újra. Ezeknek a gyerekeknek a program új kihívást, új lehetőséget teremthet, új utak bejárására ad lehetőséget.tehetseg 1

Célunk, hogy a tanulók frusztráció nélkül legyenek képesek megosztani véleményüket kultúrákról, kultúrák közti különbségekről. Képesek legyenek képviselni és bemutatni saját hazájukat, kultúrájukat más országok képviselőinek.

A program szerves része a tanulmányi kirándulás. A kirándulás lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek játékosan megéljék, kipróbálják és megosszák egymással az elsajátított ismereteket, technikákat. Az intézményünk anyanyelvi tanáraival közösen megvalósítandó program biztosítja a „valós helyzet” élményét, továbbá a kirándulás jellegéből adódóan kiváló lazító program is.

A műhelyfoglalkozások témái:

5. évfolyam: USA, Hungary, Tour guiding

6. évfolyam: UK, Hungary, Travelling

A műhelyfoglalkozásokon alkalmazott tevékenységek, módszerek:pármunka, csoportmunka, egyéni munka, frontális előadás, beszélgetés, vita, interjú készítése, Vlog készítése, projektmunkák, szóbeli prezentáció, IKT eszközök és alkalmazások tudatos használata.

Bízom benne, hogy a műhelyfoglalkozások gazdagító és lazító programokkal megtűzdelve, jó hangulatban, sok munkával telnek!

Keresztesi Orsolya és Tóthné Benkő Mónika
angol nyelvi tehetségműhely - műhelyvezetők

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.