englishmozanaplotamoptehetsegpontedzesekhatartalanultaborokado ujsag

Uzsalyné Pécsi Rita előadásai a Zöldligetben

upr4A "Zöldligetes esték" szülőknek című sorozatunk másik vendége volt két alkalommal Uzsalyné Pécsi Rita, aki a neveléstudományok doktora, a Kentenich pedagógia kutatója, négy gyermek édesanyja.
E sorozattal is a szülőknek szerettünk volna segítséget adni a gyermekük neveléséhez. Azért is választottuk Ritával a Serdül a kölök című előadását, mert bizony igen nehéz már a kiskamaszkortól szót érteni a „kölkökkel”.
Az első találkozásunk 2017. decemberében volt. A serdülőkor életfeladati címmel vágtunk bele a témába. „A serdülőkor az az életkor, amelyik pattanásokkal kezdődik és szakállasan ér véget.”
Nevelés „érzékeléskapcsolaton” keresztül
Mit is jelent ez? Nemcsak megfigyeljük, hogy mi történik ilyenkor gyermekünkkel, hanem belebújunk szinte a bőrükbe, belehelyezkedünk a világukba, jó lenne átélni, átérezni a helyzetüket. Tanuljuk meg új szemmel látni őket! Serdülés= újjászületés?
Így kezdődött ez a két részből álló szenzációs tanítás. Rita magával ragadó személyisége, közvetlen stílusa, sok-sok példája segített abban, hogy ne riadjunk vissza ettől az időszaktól, hanem igazi kihívásnak tekintsük ezt a szép életszakaszt.
A 2018. februári előadásban már a Királyi Én születésével foglalkoztunk. A kamaszkori érés szakaszai a zavartságtól a felfedezésen át a meghódításig tartanak. Így jutottunk el a téma végére.
Nagy sikert aratott a szülők körében ez az előadás is. Reméljük sok szülőnek nyújtott segítséget!
Elhatároztuk, hogy a következő tanévben ismét meghívjuk Ritát.
Köszönjük iskolánk igazgatójának, Czuppon Istvánnak, hogy biztosította az előadások anyagi fedezetét! Köszönjük a szülők aktív részvételét!
Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nevelési ig.h.

upr1 upr3 upr2

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.