Botev Kupa Országos Tornaverseny Veszprém

92015. november. 21.-én iskolánk lány tornászai a 7. alkalommal megrendezett Botev-Kupa Országos Tornaversenyen vettek részt Veszprémben. Az idei versenyre 3 korcsoportban 27 csapat, 150 versenyzővel nevezett, az ország minden területéről. Iskolánkat, s egyben Velence városát 19 lány tornász képviselte.

A legkisebbeknek (I. korcsoport) ez volt életük első tornaversenye. Izgatottan várták, hogy bemutassák talajgyakorlatukat és ugrás gyakorlatukat. Szépen kivitelezett gyakorlataikkal a 7. helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Gőgös Kincső, Hakfelner Kata, Erős Jázmin, Bene Kata, Reichart Villő, Benkő Rebeka. A II. korcsoportosoknál új tornaszerként belépett ettől az évtől a gerenda is. Az elmúlt két hónapban kitartóan gyakorolták az új gyakorlatot. Dicséretet érdemelnek, mert sikerült kiegyensúlyozottan versenyezniük, s végül a 8. helyet szerezték meg. A csapat tagjai voltak: Hajdu Luca, Bereczk Jázmin, Kovács Csenge, Joanovits Mária, Berei Vivien és Török Szaffi.

A legnagyobbaknál a már évek óta együtt dolgozó csapat egészült ki három nagyon lelkes és ügyes versenyzővel. A nagyon erős mezőnyben csupán a hazaiak, Budapest és Zalaegerszeg csapatai tudták megelőzni a mieinket, így az igen szépnek mondható negyedik helyen fejezték be a versenyt. A csapat tagjai: Bessenyei Gréta, Mag Lara, Nagy Noémi, Popelka Liliána, Kovács Luca, Nagy Johanna, Vas Eszter Panna voltak. Az egyéni összetett versenyben Vas Eszter Panna bronzérmet szerzett 75 induló közül. Felkészítő tanár: Varga Attila.

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.