Látogatás a Tűzoltó Múzeumban

DSCN00762015. április 30-án meglátogattuk a székesfehérvári TŰZOLTÓSÁGOT , ahol megnéztük a Tűzoltó Múzeumot. Már ez is nagyon izgalmas volt, hisz mindenre fel lehetett szállni és rengeteg érdekes dolgot meséltek nekünk!
Azután az udvaron fantasztikus látványban volt részünk, kiálltak az autók az udvarra és mindent megmutattak azokon is. A legérdekesebb az volt, amikor a 42 méteres létrát 9 másodperc alatt tolták ki a kosárral és benne egy tűzoltóval. Ez azt jelentette , hogy egy 10 emeletes ház tetejére is felért volna.
Be is nézhettünk a tűzoltóautókba és megnéztük, azt is hogy csúsznak le a csövön a tűzoltók.
A tanítónéninket  tűzoltónak öltöztették, és  így beöltözve, nem hogy szaladni nem tudott, de lépni  is alig... a sok ruhától és egyebektől, amit ráaggattak.
Kérdezhettünk és sok fontos dolgot tudtunk meg, többek között azt is, hogy az egyik tűzoltó , aki velünk foglalkozott  Berta Bence is a mi iskolánk tanulója volt, Ő is a Zöldliget Iskolába járt. Nagyon veszélyes és izgalmas szakmát választott. Mi büszkék vagyunk rá, mert tudjuk, hogy míg nekünk ez egy izgalmas délelőtt volt, Ők akár az életüket is feláldozzák, hogy megmentsenek. Úgy a tűzoltásban, az árvízvédelemben és a baleseteknél mindenhol számíthatunk rájuk!
Így ezúton is köszönetet mondunk Nekik, ezért a fantasztikus lehetőségért. Majd a rajzainkkal, amit a héten elküldünk... szeretnénk meghálálni a kedvességüket, ahogy fogadtak és foglalkoztak velünk ezen a délelőttön.
Nagyon, nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos és nagy élmény volt!
 
3.a. és 4.a. osztály tanulói
 
DSCN0060 DSCN0069 DSCN0090

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.