Rendhagyó technika óra

67. osztályos tanulóink látogatása a velencei mentőállomáson és rabszállító gépkocsi fogadása az iskolánál

A technika tananyagban is szereplő közúti gépjárművek felépítésének és működésének megismerése céljából 2015. március 27-én a 7. osztályos tanulók a velencei mentőállomásra látogattak, ahol a település legújabb, Mercedes típusú mentőautóját ismerhették meg, az Országos Mentőszolgálat velencei munkatársainak közreműködésével.
Ezt követően, 2015. április 10-én egy rabszállító IFA gépjármű érkezett az Annamajori Kft. jóvoltából, amit egy-egy tanóra erejéig szintén birtokba vehettek a hetedikesek. Utóbbi jármű érdekessége, hogy 28 esztendős korával az ország legidősebb, még szolgálatban lévő rabszállítója, ki tudja, hogy hány leendő 7. osztályos tanulónak lesz még lehetősége megismerkedni az autóval, nyugdíjazása előtt.
Mindkét programot nagy érdeklődés fogadta a gyermekek részéről, akik így nem csak a járműveket ismerhették meg, hanem közelebb került hozzájuk két, tiszteletre méltó hivatás is. Ezúton is szeretném kifejezni hálás köszönetemet Laczkó Lóránt és Muharos Attila parancsnok uraknak, akik segítsége nélkül ez a két program nem jöhetett volna létre, valamint az iskola vezetésének és a kedves kollégáknak, a támogatásért.

Lorászkó Balázs

1 2  3    5  6  7 4

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.