Torna Diákolimpia Országos Döntő 2015. Budapest

1 1Az idei tanév torna diákolimpia küzdelmeinek utolsó állomása volt a budapesti Tornacsarnokban március 21.-én rendezett országos döntő. A versenyre hazánk legjobb fiú és lány csapatai jutottak be városi, megyei majd országos elődöntőkön keresztül, idén először nekünk velenceieknek sikerült két korcsoportban is szerepelnünk a lányok versenyében.

Az I. korcsoportosoknál a megyei bajnok cím, a szegedi elődöntő második helye után a 9. helyet szereztük meg az induló 15 csapat közül, igen szoros versenyben tizedek döntöttek a 4-9. hely sorsáról. Kimagasló eredmény ez, és ha hozzátesszük, hogy a csapat 5 tagja szeptember óta tornázik heti rendszerességgel, akkor elmondhatjuk, hogy óriási örömöt szereztek ezzel nekünk, s remélhetőleg a jövőben is szép eredményeket várhatunk tőlük! A csapat tagjai voltak: Kovács Csenge, Bereczk Jázmin, Csoma Lilla, Joanovits Mária, Berei Vivien, Török Szaffi. Az egyéni összetett versenyben mindösszesen 0,1 tized ponttal lemaradva a második helyről Török Szaffi bronzérmet szerzett 90 induló közül!

A III-IV. korcsoportosoknál szintén nagyon szoros küzdelemben az eddigi legjobb eredményt értük el a diákolimpián és az 5. helyen végeztünk az induló 16 csapat közül! A csapatunk tagjai: Popelka Liliána, Kiss Csenge, Kovács Luca, Nagy Johanna, Vas Eszter Panna és Bátonyi Anna voltak. Vas Eszter Panna az egyéni összetett versenyben 96 induló versenyében az 5. helyet szerezte meg!

Az elmúlt 10 évben amióta leány torna működik iskolai keretek között városunkban, ez a siker jelenthet egy mérföldkövet, hiszen a kezdetektől fogva megyei jogú városok iskoláival, sportiskolákkal küzdünk meg egy szubjektív, pontozásos sportágban. A teljes ismeretlenségből, névtelenségből indulva mára országosan elismert, a szakemberek, pontozók által is preferált csapattá, szertornát szerető közösségé nőttük ki magunkat. Lélekszámot tekintve a torna diákolimpia küzdelmeiben messze az egyik legeredményesebb település vagyunk jelenleg Magyarországon. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik az elmúlt évtizedben segítő kezet nyújtottak ahhoz, hogy elérhessük álmainkat. Ahhoz, hogy tovább folytassuk a 2005-ben megkezdett munkát és továbbra is sikeresek tudjunk maradni egy technikai sportágban további támogatásra és határozott kiállásra van szükség sportágunkat illetően. Nagyon remélem és bízom abban, hogy egy újabb évtized után visszatekintve majd újra elmondhatjuk, hogy megérte végigmenni a hosszú úton!

„Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz, vagy a rikkantó, tavaszi erdőbe. Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon; az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz. Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt”- Márai Sándor.

Varga Attila
felkészítő tanár

2  3  4  5  6  7  8  10

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.