Bejegyzés dátuma: 2019.11.17.

Megemlékezés egy kicsit másképpen


Október 24-én a reformációra emlékeztünk a velencei iskolában. Nem egy ünnepség keretében tettük ezt, hanem egy előadást tekinthettek meg tanulóink, Az igazság halhatatlan című zenés darabot.
Iskolánk tornaterme átalakult színházteremmé. A hatalmas díszletek már kora reggel megérkeztek. Az oroszlányi Bakfark Bálint Művészeti Iskola növendékei adták elő a darabot. Művészeti vezető Csáky Mária. Az előadás megálmodója Benkő Ferenc, aki a következő zeneműveket válogatta össze a balettjátékhoz: Gryllusz Dániel Pál apostol, valamint a Hegyi beszéd zeneműveit, a Megfeszített rockoperából a Miatyánk áriát, ill. a VOX Nova férfikar előadásában néhány baptista éneket.
A reformáció harmadik ágának képviselőjéről szólt. Luther Márton és Kálvin János mellett Hubmayer Baltazár volt, aki az anabaptista mozgalom úttörőjeként kiállt Isten igéje mellett, hirdette a Jézus Krisztusban való üdvösséget, amelyet hit által, kegyelemből kaphatunk meg.
Az ő életéről, tevékenységéről, és mártíromságáról szólt a darab. Láthattunk egy baptista esküvőt, valamint egy bemerítési istentiszteletet is.
A felső tagozatosok és a gimnazisták délben, az alsósok pedig 14.00 órakor tekinthették meg a balettjátékot. A Zöld iskolarészből is áthoztunk egy busznyi gyereket, 1-2. osztályosokat, ők is megnézhették a színvonalas, művészi előadást.
Nagyon köszönjük a Baptista Oktatási Központnak, hogy biztosították az előadás költségeit! Hálásak vagyunk Benkő Ferencnek, hogy elhozta Velencére ezt a darabot, amin keresztül megismerkedhettek gyerekeink a reformáció igazi értékével, az eredeti, a Jézusi visszaállításával.
„Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék. Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.”
Efezusi levél 2.8-10.
Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nevelési ig.h.

r1 r2kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.