programsmodul tav

PROGRAMS


1 Welcome to the Zöldliget Hungarian-English
Bilingual Baptist Primary and Secondary Grammar School
 

Bejegyzés dátuma: 2021.06.22.

Nyelvvizsgák 2021


 Ebben a tanévben is meghirdettük a nemzetközi Cambridge Young Learners nyelvvizsgára felkészülést iskolánkban. A Movers és Flyers vizsgákat a 4-6. osztályos tanulók tették le június 11-én. A vizsgára 89 tanuló jelentkezett. Az eredmények várhatóan július végére érkeznek meg, bízunk a sikerben. Felkészítő tanáraik: Arányi Norbert, Beregnyei Renáta, Hunyár Lucy, Nagy Erzsébet, Németh Tamás, Stillné Szabó Zoé.

 A nyolcadik évfolyamosok B2-es szintű (középfokú) nyelvvizsgát szerették volna megszerezni. Emiatt úgy határoztunk, hogy a nyolcadik évfolyam olyan tankönyvből tanítunk, ami már az egész éves munka során a nyelvvizsga típusfeladatai segítségével készíti fel a tanulókat, majd a második félévben délutáni felkészítő órákon gyakorolhatnak a megmérettetésre. 26 tanuló a Euroexam B2 komplex nyelvvizsgára kezdett készülni, míg 22 tanuló a LanguageCert B2 komplex nyelvvizsgára készült. Mindkettő vizsga államilag és nemzetközileg is elfogadott. A nyelvvizsga komoly, objektív külső megmérettetése munkánknak, a gyerekek tudásának. A gyerekek szempontjából lezárása annak a nyolc évnek, amit a kéttannyelvű oktatásban töltöttek. Sajnos a karantén a nyelvvizsgázókat is nehéz helyzetbe hozta. A felkészülést március elejétől nem tudtuk az iskolában folytatni, sőt az sem volt biztos, hogy vizsgázhatnak a tavaszi vizsgaidőszakban. A felkészülést ennek ellenére online is folytattuk a tanulókkal. Szerencsére az iskolába való visszatérés még a vizsgák előtt lehetőséget adott, hogy személyesen is találkozzunk, intenzív tréninget tartsunk, mely, úgy érezzük, hogy elengedhetetlen ilyen fiatal vizsgázók esetében. A vizsgázókat Németh Tamás, Stillné Szabó Zoé és Tóthné Benkő Mónika segítette, támogatta. A gyakorló feladatokat folyamatosan javítva, visszajelzésekkel, iránymutatásokkal és online, majd személyes Speaking gyakorló órákkal tettük teljessé a felkészülést. Összességében 43 tanulónk sikeres középfokú komplex (írásbeli és szóbeli) nyelvvizsgát tett, míg 5 tanulónk a középfokú szóbeli nyelvvizsgát szerezte meg, egy tanulónk pedig felsőfokú komplex nyelvvizsgával büszkélkedhet.

 Továbbra is azt látjuk, érezzük, hogy csapatban tudunk igazán eredményesen dolgozni. Ezt 8. évfolyamos diákjaink és szüleink visszajelzése is alátámasztja, melyeket köszönő e-mailekben küldtek:

"Nagyon köszönjük a felkészítést, és ez a köszönet megillet mindenkit, aki a 8 év során tanította őket."

"A mai napon értesítettek, hogy sikeres nyelvvizsgát tettem! :)) Tudom, hogy ezt egyedül, önerőből nem lettem volna képes megtenni, kellett hozzá az összes angol tanárom eltökélt segítsége. Úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni az elmúlt évek kitartó munkáját, bizalmát!"

 Mi is köszönjük a közös munkát!

 Stillné Szabó Zoé angol nyelvi munkaközösség vezető,
Tóthné Benkő Mónika nyelvi képzésért felelős igazgatóhelyettesCopyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.