programsmodul tav

PROGRAMS


1 Welcome to the Zöldliget Hungarian-English
Bilingual Baptist Primary and Secondary Grammar School
 

Bejegyzés dátuma: 2020.06.30.

Nyelvvizsa sikereink


Iskolánk kiemelt céljai között szerepel minden évben a nyelvvizsgákra való felkészítés. Ez az idei tanévben sem volt másképp.

2020. március 6-án 53 tanulónk a British Council szervezésében Cambridge Young Learners nyelvvizsgát tett. A 4. évolyamos tanulók Movers, míg az 5. és 6. évfolyamosok Flyers vizsgát tettek. Minden tanuló sikeresen vizsgázott, kiemelkedő teljesítményt nyújtva a Speaking vizsgarészben, melyben 26 tanulónk 100%-os eredményt ért el. Felkészítő tanáraik: Arányi Norbert, Hunyár Lucy, Németh Tamás, Stillné Szabó Zoé.

A nyolcadik évfolyamosok a B2-es középfokú szintű nyelvvizsgára jelentkezése komoly, objektív külső megmérettetése munkánknak, a gyerekek tudásának. A tanulók szempontjából lezárása annak a nyolc évnek, amit a kéttannyelvű oktatásban töltöttek. Sajnos a karantén a nyelvvizsgázókat is nehéz helyzetbe hozta. A felkészülést március közepétől nem tudtuk az iskolában folytatni, sőt az sem volt biztos, hogy vizsgázhatnak a tavaszi vizsgaidőszakban. Azonban az EuroExam elindította az online nyelvvizsgáztatást, így a felkészülést mi is online folytattuk a tanulókkal. A 43 nyolcadik osztályos tanuló közül 30 döntött úgy, hogy vállalja az online nyelvvizsgát. Az online vizsgalehetőség újabb nehézségeket jelentett számunkra, de rendszeresen webináriumokon, továbbképzéseken vettünk részt. A vizsgázókat Nagy Erzsébet és Németh Tamás és Tóthné Benkő Mónika segítette, támogatta. A gyakorló feladatokat folyamatosan javítva, visszajelzésekkel, iránymutatásokkal és online Speaking gyakorló órákkal tettük teljessé a felkészülést. Június 15-ig 23 tanuló kapta meg az eredményét és ez alapján 23 sikeres középfokú nyelvvizsgát könyvelhetünk el! A többiek eredményét is bizakodva várjuk.

Stillné Szabó Zoé angol nyelvi munkaközösség vezető,
Tóthné Benkő Mónika nyelvi képzésért felelős igazgatóhelyettesCopyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.