Bejegyzés dátuma: 2019.12.20.

Advent a Zöldligetben


A december az adventi készülődés időszaka otthonainkban, de az iskolában is. Adventi naptárakat nyitogatunk, várunk valamire. De mire is?
Advent eljövetelt jelent. Isten hatalmas szeretetének a megnyilvánulását, ahogyan egyetlen Fiát, Jézus Krisztust kicsiny gyermekként a földre küldte.
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János evangéliuma 3.16.
Adventkor az Úrral való találkozásra készülünk. Akinek tiszta a szíve, fog Vele találkozni. De előtte fontos, hogy a szíveinket megtisztítsuk. Ha van rendeznivalónk embertársainkkal, rendezzük! Ha megbocsátatlanság van a szívünkben, bocsássunk meg!
Iskolánkban minden hétfőn adventi gyertyagyújtással, közös énekléssel készülődünk a közelgő ünnepre. Egy-egy alsós osztály rövid műsorral készül erre az alkalomra mindkét épületben. A szülők segítségével a környezetünket is ünnepi díszbe öltöztetjük. A Ligetben Ditta Kolléganőnk egy csodás színpadi hátteret álmodott meg, amit a 3. a osztályos szülőkkel meg is valósítottak. Immár második éve” melegíti” a Zöld iskolánk auláját egy csodás kandalló, amit egy 3. b osztályos tanulónk, Fodor Gergő anyukája, Tűz Andrea készített.

Ebben az évben a Liget iskola is kapott egy hasonló kandallót Anditól, egy kis pihenő paddal. A Ligetben már áll a fenyőfa, amire minden nap egyre több dísz kerül fel. A fenyőfát is a család adományozta az iskolának. Köszönjük szépen a sok segítséget, támogatást a Fodor családnak! A Zöld iskolarészünkbe is kaptunk egy szép fenyőfát. Köszönjük szépen Csíkmérő Enrikónénak a felajánlását!

Csodás adventi koszorúkat is kapott iskolánk. Huberné Valika kolléganőnk készített egyet a Zöld iskolarészbe,a Ligetbe Sass Molli anyukája Horváth-Szabó Nóra ajánlott fel. Hálásak vagyunk mindkettőjüknek munkájukért!
Évek óta bekapcsolódunk a városi adventi ünneplésekbe is. Idén a 2. a osztályosaink adtak a közelgő ünnephez méltó, színvonalas, igényes adventi műsort. Köszönjük a felkészítést Bencs Dórának és Horváthné Zólyomi Ágotának!
Négy osztály, a 2.c, 2.b, 3.a, 4.a osztályok karácsonyi műsorral kedveskednek a családtagjaiknak. Minden szülőnek nagy öröm, ha látja a gyermekét szerepelni. Igazi ajándék ez számukra, a gyerekek által készített ajándékkal együtt. Iskolánk kórusa Varga Virág karvezető vezetésével karácsonyi koncerttel ajándékozza meg az érdeklődőket.

Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nev. ig. h.

25 631  1011 1619  2022  2429 1xx kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.