Hitélet

 

 • hitéleti-nevelési igh.
  Papp Sándorné
 • elérhetőség:
  e- mail cím:     hiteletkukac1zoldligetsuli.hu
 • Iskolalelkész:
  Kovács Dániel

 

Hitoktatóink:

 • katolikus
  Récsei Norbert atya 1-2. évf.
  Farkas Orsolya 3-8 .évf.
 • református
  Horváthné Zólyomi Ágota 1-2. évf.
  Pápai Szabó György református lelkész

Bibliaismeret

 • Nagy Edit 3. 5. 8. évf.
 • Papp Sándorné 1. 2. 4. 6. évf.
 • Szigetközi Tímea 7. évf.

Heti gondolat

Kovács Dániel

Áhítatok

 • Horváthné Zólyomi Ágota református hitoktató
 • Kirkner Valéria baptista hitoktató
 • Vadon Sándor baptista lelkipásztor

Hitéleti munkaterv a 2019/20-as tanévre

Iskolánk a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ iskolája, így e szervezet és a Magyarországi Baptista Egyház látásának megfelelő keresztyén szellemű nevelés megszervezése fontos feladatunk. Továbbá a vallásos világnézet és az erkölcsiség formálása is fontos cél. Az önkéntesség elvének tiszteletben tartásával, valamint a más keresztény felekezetek hitoktatásának a segítésével történik a hitéleti nevelés. A keresztény értékek megvédése, a szeretet pedagógiája nevelésünk alapja. A jellem fejlődésére nagy hangsúlyt fektetünk. Célunk, hogy tanulóink jó emberekké váljanak.

Minden hétfő reggel az első óra első pár percében egy heti gondolatot hallgathatnak meg tanulóink a stúdión keresztül Kovács Dániel iskolalelkészünk tolmácsolásában.

A rendszeres szerda reggeli áhítatokkal s biztosítjuk a hitélet állandó jelenlétét az intézményünkben. Mindkét épületben, ugyanabban az időpontban: 7.30-7.45-ig tartják felváltva a különböző felekezetek képviselői.

Péntek délutánonként 15.00-16.30-ig ifjúsági alkalmakon vehetnek részt az 5-10.évfolyamosaink itt az iskolánkban. A velencei Hajnalpír Baptista Gyülekezet ifisei vezetik ezeket az összejöveteleket. Közös filmezések, beszélgetések, tanítások játékok várnak a résztvevőkre.

Iskolalelkészünk a csütörtöki napokon végez lelki gondozást, ahol olyan gyerekeknek nyújt segítséget, akiknek valamilyen problémájuk van, félelem, családi események nehéz feldolgozása stb. A szülő engedélyével foglalkozik csak a gyerekekkel. Továbbá feladata lesz még Daninak, hogy az osztályfőnöki órákon segítséget nyújtson a nehéz helyzetekben. Vannak adott témái is, de ha egy aktuális helyzet alakul ki az osztályban, akkor is hívható lesz. Módszerei között szerepel az irányított csoportbeszélgetés játékos módszerekkel. Egy aktuális probléma feldolgozása, közös megoldás keresése, a megvalósítás célkitűzése.

Nagy örömünkre a lelki gondozói munkába Dr. Kecskés Borbála főorvos asszony is bekapcsolódott. Képzett pszichotherapeuta, aki szolgálatként végzi ezt a munkát iskolánkban. Hálásak vagy érte Istennek!

Récsei Norbert katolikus plébános is végez lelki gondozói szolgálatot iskolánkban. Köszönjük az odaszánását!

Az előző évben nagy sikert aratott Zöldligetes esték szülőknek című sorozatot folytatjuk ebben a tanévben is. Célunk, hogy az előadásokkal segítséget adjunk a szülőknek a neveléshez.

Szülői-nevelői imaközösséget szervezünk az iskolában heti rendszerességgel, minden hétfőn 18.00 órától az 4. a osztály termében.

cipősdoboz akcióba idén is szeretnénk részt venni.

Ismét szervezünk közös nyári keresztény tábort, angol tábort az iskolánkban, valamint a tiszaroffi gyerekeket is szeretnénk nyaraltatni.

Konkrét programok:

A reformáció megünneplése 2019. okt. 24.

Baptista Művészeti Napok rendezvény keretében kórus hangverseny 2019. nov. 14. 17.00

Zöldligetes esték szülőknek:

2019. dec. 5. 18.00

 • Előadó: Dr. Kecskés Borbála
 • Az előadás címe: Maradjunk egyensúlyban!

2020. febr.

 • Előadó: Dr. Balla Annamária
 • Az előadás címe: A szokások kialakításának a fontossága

2020. február 10. 18.00

 • Előadó: Révész Lajos és Révész Szilvi
 • Előadás a házasság hetének rendezvénysorozatához kapcsolódóan

Rendhagyó osztályfőnöki órák Szabó Balázzsal

 • Liget 2019. november 21.
 • Zöld 2019. november 22.

Istentiszteletek:

 • Karácsonyi 2019. dec. 14. 8.00 Liget, 10.00 Zöld
 • Húsvéti 2020.április 6. 8.00 Liget, 10.00 Zöld
 • Pünkösdi 2020. május 29. 8.00 Liget, 10.00 Zöld

Pintér Béla koncertje 2020. május 12. 17.00

 

Aktuális
Bejegyzés dátuma: 2019.12.20.
Advent a Zöldligetben

A december az adventi készülődés időszaka otthonainkban, de az iskolában is. Adventi naptárakat nyitogatunk, várunk valamire. De mire is?
Advent eljövetelt jelent....

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.12.20.
Karácsonyi istentiszteletek

Mindkét telephelyünkön istentiszteleteket tartottunk, ahol iskolalelkészünk osztotta meg a karácsony üzenetét. Kovács Dani elmondta, hogy mindenkinek lehet élő reménysé...

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.12.20.
Cipősdoboz akció, és egyéb jótékonykodásaink..

Már évek óta készítenek iskolánk tanulói, a szülők segítségével cipősdoboz ajándékokat. Egyre többen tapasztalják meg, hogy „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” Apcsel....

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.12.20.
Mikulás, karácsony- az év végén is szeretetben...

Közben december 6-án megérkezett hozzánk a Mikulás is. Minden alsós osztályba ellátogatott. A gyerekek nagyon várták az érkezését, szép dalokat énekeltek Szent Miklós k...

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.12.04.
Rendhagyó órák Szabó Balázzsal

Ismét iskolánk vendége volt Szabó Balázs gospel zenész. A hit-és erkölcstan órák keretében három évfolyam ellátogatott a Hajnalpír Baptista Gyülekezetbe. Ott tartottuk meg ezeket a rendhagyó órákat...

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.11.20.
Kórus hangverseny és kiállítás Velencén

A Baptista Művészeti Napok programsorozatába bekapcsolódott Velencén a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium is. Az érdeklődők 2019. nov...

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.11.17.
Intézménylátogatás a Zöldligetben

Kedves vendégeket fogadott iskolánk!
Nagy örömünkre 2019. november 7-én iskolánkba érkezett Dr. Steve DeGeorge, pedagógia professzor és nyugalmazott pedagógia tanszékvezető (Bryan College, USA...

[Tovább]
Bejegyzés dátuma: 2019.11.11.
Megemlékezés egy kicsit másképpen

Október 24-én a reformációra emlékeztünk a velencei iskolában. Nem egy ünnepség keretében tettük ezt, hanem egy előadást tekinthettek meg tanulóink, Az igazság halhatatlan című zenés darabot.
...

[Tovább]
« Kezdet Előző 1 2 3 4 Következő Vége »

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.