programsmodul tav

PROGRAMS


1 Welcome to the Zöldliget Hungarian-English
Bilingual Baptist Primary and Secondary Grammar School
 

Bejegyzés dátuma: 2020.06.30.

Erasmus+ KA1 Nemzetközi mobilitás


Az Erasmus+ program keretében a köznevelési-, illetve a köznevelés terén aktív intézmények szakmai fejlesztési céljaik elérése érdekében mobilitási és partnerségi projektek megvalósításához kérhetnek támogatást. A Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium lelkes csapataként a KA1 köznevelési mobilitást választottuk és ebben a témában nyújtottuk be pályázatunkat „N-Joy and Share - innováció a Zöldligetben” címmel. A megítélt támogatás összege: 15 266 euró.

Az Erasmus+ program segítségével megvalósíthatjuk mind a korábban megfogalmazott, de még meg nem valósult, mind a legújabb céljainkat. Felmerült az igény nemzetközi oktatási konferenciákon, továbbképzéseken való részvételre, valamint európai jó gyakorlatok megismerésére és európai diákkapcsolatok kiépítésére. Szeretnénk kitekinteni, újra és újra megújulni.

Legújabb terveinket Európai Fejlesztési Terv formájában fogalmaztuk meg. A tervünk alapvető célja, hogy az iskolánkról kialakult megítélésünket, az oktatás területén elfoglalt meghatározó szerepünket megőrizzük és továbbfejlesszük. Európai Fejlesztési Tervünk megvalósításához az Erasmus+ KA1 pályázat remek lehetőséget biztosít számunkra. Lehetőséget teremt pedagógusaink, munkatársaink idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztésére, módszertani megújulására, nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, nemzetközi közösségben való fejlődésre. Célunk, hogy a kiutazó kollégák segíteni tudják nevelőtestületünk többi tagját a megújulásban, kezdeményezőkké és követendő példává váljanak a későbbi projektek megvalósításában, ezzel segítve iskolánk fejlődését, a tanári és tanulói motiváció fenntartását, használható tudásmegszerzését, nyitott világnézet kialakítását.

A projektben 8 munkatársunk vesz részt, de közvetve a teljes nevelőtestület és a tanulók is. A mobilitásban résztvevők:

  •  Dörnyei Eszter, iskolatitkár – idegen nyelvi kompetencia fejlesztése (Írország)
  •  Gőgös Andrea, alsós angolos tanító, mentor – job shadowing, szervezetfejlesztés alsó tagozaton (Finnország)
  • Karácsonyné Kéki Andrea, alsós tanító – idegen nyelvi kompetencia fejlesztése (Anglia)
  •  Keresztesi Orsolya, alsós angolos tanító - job shadowing, óralátogatások, módszertani képzés (Finnország)
  •  Keresztesiné Czuppon Rita, némettanár, gimnáziumi munkaközösség vezető – idegen nyelvi kompetencia fejlesztése(Ausztria)
  •  Nagy Erzsébet, angoltanár, földrajzot, természetismeretet célnyelven tanító tanár – módszertani továbbképzés a célnyelven tanított tárgyakhoz (Észtország)
  •  Stillné Szabó Zoé, felsős angoltanár, munkaközösségvezető – módszertani képzés, új lehetőségek, új nézőpontok keresése (Olaszország)
  •  Tóthné Benkő Mónika, angoltanár, igazgatóhelyettes, célnyelvi civilizációt célnyelven tanító tanár általános iskolában és gimnáziumban – szervezetfejlesztés, csapatépítés (Portugália)

 

Mind a nyolc munkatársunk szakmailag magasan képzett, megfelelő gyakorlati háttérrel rendelkezik és kellőképpen motivált és elhivatott, így gondoltunk egy nagyot és belevágtunk :)

"A siker azokhoz pártol, akik elég energikusak, hogy dolgozzanak érte, elég bizakodóak, hogy higgyenek benne, elég türelmesek, hogy várjanak rá, elég bátrak, hogy megragadják, és elég erősek, hogy megtartsák."
P. Smith

Tóthné Benkő Mónika
igazgatóhelyettes, projekt koordinátorCopyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.