Cikkek

Segítsünk Csongor gyógyulásában

Nézem ezt a bájos gyermekarcot, s eszembe juttatja a bátyját, Szomor Norbit második osztályosként. Érdeklődő tekintetű, erős akaratú, szorgalmas, mindent tudni akaró, bár kézizmainak merevsége miatt nehezebben író, mozgássérült kisfiú képe villan be emlékeimbe. A szülők szerették volna, ha gyermekük normál iskolába jár. Így is lett. A második osztályt Norbi anyukájával együtt járta ki. Éva ott ült az órákon (igazgatói engedéllyel), és segítette Norbit a mozgásában. A következő évtől már egyedül küzdött meg minden akadállyal. Soha nem felejtem el, minden vágya az volt, hogy focista legyen. Akkora hite volt, hogy sokan irigyeltük ezért.

Az apa sokat dolgozott, hogy az anya otthon tudjon maradni Norbi mellett, illetve hordja őt iskolába, gyógytornákra, műtétekre. Nagyon szerették az osztálytársai az alsó tagozatban. Emlékszem mennyire aggódtunk, amikor egyszer hirtelen kórházba került. Alig vártuk a látogatási időt, s már siettünk is meglepni őt.

Az évek teltek, múltak, az érzelmek változtak, de az igaz barátok megmaradtak Norbi körül. Közben elvégezte a kápolnásnyéki középiskolát.

A szülők pedig egy új jövevény érkezését várták. Sajnos Szomor Csongi jóval hamarabb született meg, mint ahogy kellett volna. Így hosszú időn keresztül inkubátorban óvták a debreceni klinikán. Ezalatt egy fertőzés érte Csongit, ami kihatással lett a látására, mozgására, fejlődésére. A szülők ebbe nem nyugodtak bele, és a harcuk gyermekükért újra megkezdődött. Kiküldték Csongi leleteit külföldre, ahol megállapították, hogy az őssejt beültetés megoldás lehet a kisfiú gyógyulásában. A beavatkozáshoz 3 millió forintra lenne szükségük.

Ehhez kérjük a segítségét mindenkinek, aki valamilyen formában hozzá tud járulni Csongi őssejt beültetéséhez.

 

Köszönettel:

Papp Sándorné

Norbi alsó tagozatos tanító nénije

 

Csongor2

 

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.