Torna Diákolimpia Országos Elődöntő Pécs-2014

TD-2014-4Az elmúlt évhez hasonlóan Pécs városa adott otthont a torna diákolimpia következő fordulójának. Iskolánkat, s egyben településünket két korosztályban is képviseltük. Az idei tanévtől életbe lépett új szabályok szerint nem rendeztek külön versenyt az igazolt sportolók számára, hanem csupán egyetlen egy kategóriában indulhattak a hazánkban tornázó iskolás lányok és fiúk.

Ez lényegesen megnehezítette a gyermekek felkészítését és versenyeztetését és állított igen magas követelményeket a nem sportegyesületi háttérrel rendelkező intézmények számára. A területi átrendeződés következtében pedig a dunántúli megyéket sorolták egy csoportban, s a legjobb 5 csapat juthatott tovább az országos döntőbe.
Örömmel adhatunk róla hírt, hogy sikerült elérni az álmunkat, s az idén már harmadszor sikerült bejutnunk az ország legjobb csapati közé!
Az alsósok versenyében mindösszesen 0.1 tized ponttal maradtunk le a 2. helyről (18 induló), s az egyesületi versenyzőkkel felálló ellenfelek mellett a bronzérmet szereztük meg!!

A csapat tagjai: Bicskei Szabina, Popelka Liliána, Lukács Ajsa, Márta Rebeka, Zsengellér Nóra, Papp Gréta, Vas Eszter Panna.
A „nagyok" (felsősök) versenyében mindössze 0.4 tizedpontra voltunk a továbbjutó 5. helytől, így holtversenyben a 7. helyen végeztünk (15 induló csapat).
A csapatot Kovács Dominika, Kiss Csenge, Végh Nikolett, Kovács Luca és Bátonyi Anna alkotta. Felkészítő tanár mindkét korcsoportban: Varga Attila.
Az országos döntőre április közepén kerül sor Budapesten a Tornacsarnokban.

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.