Bejegyzés dátuma: 2014.05.09.

Nomádia, osztálykiránduláson a 3.c


Felhős reggel köszöntött ránk május 6-án, az osztálykirándulás napján. Aggodalmasan nézegettük a busz ablakából a felhőket, hiszen Nomádiába indultunk és esőben vizes kaland lett volna bevenni az ellenség várát....De amikor megérkeztünk, még a Nap is előbukkant a felhők mögül, így indulhatott a nagy kaland!
Egy igazi ősi magyar világ tárult elénk. Minden volt, ami egy igazi vidám naphoz kell: hatalmas vár mászófalakkal, börtönnel, különböző játékok fából, kardok, puskák, kovácsműhely, jurta, állatsimogató, egy gyönyörű tó tutajokkal és csónakokkal, madárház, lovak, szekerek, pihenő-étkező rész igazi kemencével, ajándékbolt...és még sorolhatnám! Szívem szerint egyenesen a várba indultam volna egy jó kis csatára, de a kovács bácsi először a kovácsműhelybe kalauzolt el bennünket, ahol megmutatta, hogyan dolgoznak a kovácsok.Még inast is hívott közülünk, hogy segítsen ütni a felhevített vasat.Utána lovaskocsizni, valamint lovagolni mentünk. Végre következett, amire végig vártam:harc a várban.Hatalmas kardcsatát vívtunk az ellenséggel, bebörtönöztük őket,aztán már kezdődött is lovas-íjász bemutató,ahol előadták,milyen mesterien bántak az elődeink a fegyvereikkel. Mi is segítettünk: hangosan biztattuk a magyar lovagot,hogy legyőzze a német ellenséget.
A csatától és a biztatástól megéhezve érkeztünk a fedett pihenőbe,ahol megettük a kemencében sült finom langallót. Ezután megsimogattuk a kisállatokat,és lementünk a tóhoz. Kipróbáltuk, hogy milyen a tutajozás,szerencsére egyikünk sem pottyant vízbe,hála az ügyes, tutajt irányító apukáknak.
Még egy kis ugrálás az ugrálóvárban, vásárolgatás az ajándékboltban és indultunk haza. Fáradtan, de vidáman érkeztünk haza, csak egyet sajnáltunk nagyon: hogy másnap iskola, így nem tudtunk "rápihenni" erre az eseménydús napra!

Kedves Patrik
3c.Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola