englishmozanaplotamoptehetsegpontedzesekhatartalanultaborokado

Bejegyzés dátuma: 2014.10.16.

A kis szüretelők


2014. szeptember 26-án, pénteken nagy volt az izgalom az 1.c osztályban. Szüretelni indultunk Pákozdra. A Lics Pince tulajdonosa meghívott bennünket a birtokukra.
Kis vödrökkel, metszőollókkal felszerelkezve szálltunk fel a buszra. Hatalmas szőlőtáblák között egy nagy pince mellett álltunk meg. Alig vártuk, hogy nekifogjunk a szőlő szedésének. Egy pákozdi óvodai csoport már kint szüretelt. Mi is beálltunk két sorba. Annyira lelkesen szedték a szőlőt a gyerekek, hogy hamar megtelt a puttony. Lics Balázs, a tulajdonos nem győzte behordani a termést. Amíg a két kis csapat nagy örömmel szedte és kóstolta a szőlőt, addig Jocleen, finom kenyérlángost sütött a kis „munkásoknak". Kézmosás után szinte mindet el is tüntettük a tányérokról. Ezután következett a szőlő darálása. Mindenki kipróbálhatta ezt is. A ledarált szőlőt berakták egy kis présbe, amiből csorgott a must. Besorakoztunk kis poharunkkal, és jóízűen ízlelgettük ezt az édes italt.
Persze a játék sem maradt el. Nagy futkározások, ugrálás a szalmabála tetején, a sárkányos játék mind nagyon élvezetesek voltak.
Megetettük a völgyben lévő lovaikat is. Majd Balázs levitt bennünket a pincébe is, ahol hatalmas hordókat is láthattunk. Végül, hogy a szőlő taposása se maradjon el, aki gumicsizmában volt, egymás után belépett egy kis kádba. Amíg taposta a szőlőt, addig mi énekeltünk, hogy ritmusra végezhesse ezt a „munkát".
Fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk vissza az iskolába. Nagyon köszönjük ezt a szép délelőttöt a Lics családnak, akik a vendéglátóink voltak, és lehetővé tették, hogy végigkísérhessük a szőlő útját a tőkétől a hordóig.


Papp Sándorné Zsóka nénikitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola