A világklasszis Berki Krisztián tartott tornaórát Velencén

berki-krisztian-velencen16Forrás: http://feol.hufeol
2013. január.16.
szerző: Horog László
A világ legjobb tornásza, a lólengés egyeduralkodója, Berki Krisztián tartott bemutató testnevelés órát Velencén, az egyik általános iskolában. A bajnokot körülrajongták a gyerekek, az Újpest tornásza meghatódott a csillogó szemű nebulók társaságában.

Az átlagosnál is nagyobb volt a zsivaj a tóparton, a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ugyanis kora délután a világ legjobb tornásza, a lólengés koronázott királya, Berki Krisztián látogatott az intézménybe. Nem pusztán élménybeszámolót tartott és autogramot osztott,

bemutató foglalkozást is vezényelt az iskola tornacsoportjának. Az igazgató, Czuppon István köszöntötte az emelvényre lépő sportolót, majd ajándékcsomagot nyújtott át, amelyben póló, sapka és karkötő lapult. Az aulában összegyűlt 150 gyerek tekintete a kivetítőre szegeződött, ismét végigizgulhatták Berki londoni diadalát. Az első tapsra akkor került sor, amikor az újpesti tornász befejezte tökéletesen végrehajtott gyakorlatát, a riporter, Vidu Pál a londoni estébe kiabálta: "Megvan, szép gyakorlat, bravó Krisztián!" Majd következett a néhány másodperces, mégis örökkévalóságnak tűnő várakozás, amíg kiderült, az újpesti tornász gyakorlatát ítélték a legjobbnak a sasszemű pontozók.

A video forrása:http://www.fehervartv.hu

Berki és az iskola 17 fős, tornász csoportja a tornaterem felé vette az irányt, a többi tanuló a karzaton foglalt helyet. A kislányok alig fértek el a középre terített szőnyegen, mégis lelkesen hajtották végre a bajnok által bemutatott gyakorlatokat. Amíg Berki a foglalkozást vezényelte, az iskola testnevelő tanára, Varga Attila az igazgatóval egyeztetett, a sportoló hol ossza az autogramokat: nagy volt az igény az olimpiai győztes kézjegyére. Amúgy nem Berki az első ötkarikás érmes, aki ellátogatott Velencére, tavaly szeptemberben a kajakos londoni ezüstérmes Tóth Dávid tartott élménybeszámolót a suliban. Ő visszatért korábbi iskolájába.

Berki korábban nem járt az intézményben. Az aláírások szorgos gyakorlása közben megjegyezte, eddig két, hasonló meghívásnak tett eleget, egy újpesti suliban tartott élménybeszámolót. Egykori, fővárosi általános és középiskoláját majd a közeljövőben látogatja meg. Feszített tempóban gyakorol, készül az áprilisi, moszkvai Eb-re, valamint az októberi, antwerpeni vb-re.

- Két edzés között jöttem el Velencére, örömmel teszek eleget ezen meghívásoknak. Nagyon sok gyerek példaképe lettem, lépten-nyomon érzem nem csak a felnőttek, hanem a kicsik szeretetét is.

A rajongással ezúttal sem volt gond. A tizenhét, velencei tornász kislány elmondhatja magáról, amit nem csak a tóparton, a megyénkben, hanem a földgolyón is csak nagyon kevesen: a világ legjobbja tartott nekik foglalkozást.

A lólengés specialistáját, a 27 éves Berki Krisztiánt nagy szeretettel fogadták a gyerekek Velencén

Fotók: Pati-Nagy Bence

 

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.