Médianap a Zöldligetben

m 2018 1Média szakos egyetemisták részvételével került megrendezésre iskolánkban a B-sek Napja rendezvénysorozatunk téli alkalma, melynek témája a gyerekek kérésének megfelelően a média világa volt.
A felső tagozat „b” osztályosai reggel az aulában gyűltek össze, ahol a média történetébe kaptak betekintést a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak szemléletes előadásában.
Ezután az előzetesen benyújtott pályaművüket (kisfilmek, mini híradó, időjárás - jelentés, tévé története) mutathatták be diákjaink, melyek közül a két közönségdíjas alkotást („Pusztasehonnai Bumszli Nyúz” - Kiss Olivér 6.b és „A mi városunk: Velence” – Erdélyi Nikol, Piry Zsófia, Dömötör Erik, Tuba- Kovács István, Rednágel Csongor 8.b) iskolánk honlapján is közzé tettük. A diákok nagy érdeklődéssel és örömmel figyelték egymás alkotásait, hatalmas tapssal jutalmazták társaik munkáját. Az „alkotók” szinte minden estben kiemelték, hogy milyen sok időbe és munkájukba került egy két-három perces film, híradó, időjárás - jelentés elkészítése.m 2018 2
A nap további részében négy helyszínen, forgószínpad - szerűen média szakos egyetemisták segítségével a nyomtatott és online sajtó, a tv és rádió, a közösségi média, valamint a filmek világában mélyülhettek el egy-egy órában a gyerekek.
Szórakoztató, vidám, sok érdekességet tartalmazó napot tölthettünk el együtt diákok, tanárok, egyetemi hallgatók egyaránt.
Szigetközi Tímea

 

 

 

 

VIDEÓK

 8 b Velence

6 b Pusztasehonan bumszli news cosmetic

 

 

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.