Torna Diákolimpia Országos Elődöntő Pécs

1

Pécs városa adott otthont a Torna Diákolimpia "b" kategória Országos Elődöntőjének. A versenyen Baranya-, Fejér-, Somogy-, Vas- és Zala-megye legjobb tornász csapatai képviseltették magukat. Az I.-II. korcsoportos leányok összetett csapatversenyében a velencei Zöldliget Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata hibátlanul kivitelezett, pontos gyakorlatokkal aranyérmet szerzett. Ezzel megvédte a tavalyi évben Budapesten kiharcolt regionális elsőségét!!

Az egyéni összetett versenyben szintén a velencei tornászlányok jeleskedtek, az első (Vas Eszter Panna) és második (Kiss Csenge) helyen végeztek. A III.-IV. korcsoportos versenyben a 6. helyen zártunk,ami megfelelt az előzetes várakozásoknak (Kovács Luca,Erdélyi Niké,Bátonyi Anna,Végh Nikolett,Nagy Johanna) .

Méltán lehetünk büszkék az eddig elért eredményekre, az elmúlt évek alatt tudatosan felépített, szervezett, kitartó munka meghozta a gyümölcsét, a kis tó-parti település dinamikusan fejlődő tornasportja országos jelentőségűvé vált. A diákolimpia hivatalos versenyei mellett több országos és regionális szervezésű emlékversenyen, tornakupán állhattak dobogón a velencei iskola ifjú tehetségei. A közelmúltban Berki Krisztián, a lólengés londoni olimpiai bajnoka látogatott az intézménybe és tartott felejthetetlen tornaedzést.

A diákolimpiai versenysorozat döntőjét március 8-9.-én Budapesten rendezik a legjobb 12 csapat részvételével, a lányok heti 4 edzéssel készülnek a végső megméretetésre. A csapat tagjai: Márta Rebeka, Zsengellér Nóra, Kovács Dominika, Kiss Csenge, Papp Gréta és Vas Eszter Panna, edzőjük Varga Attila testnevelő tanár.

 

 

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.