Zöldligetes sikerek a sakk diákolimpia országos döntőjében!

s2Közvetlenül húsvét előtt, nagypénteken és szombaton került lebonyolításra az ÉLŐ pontszámmal rendelkező, azaz versenyző kategóriás gyerekek diákolimpiájának országos fordulója Tápiószentmártonon. A versenyen való indulásra idén három zöldligetes fiú harcolta ki a jogot, Kerekes László a IV. korcsoportban, Bodrogi Bendegúz és Dubis Szabolcs pedig az V. korcsoportban mérkőzött meg az ország legjobbjaival. Laci stabil versenyzéssel 4,5 pontot gyűjtve a 17. helyen a középmezőnyben végzett. Az egyel idősebbek kategóriájában, Bendegúz ismét bizonyította tehetségét és rutinját. A dobogóról ugyan fél ponttal sajnos lemaradt, 6 pontot megszerezve az ötödik helyen zárt, ami remek teljesítmény. Szabolcs is szépen megállta a helyét, 3 pontot megszerezve a 33. helyen végzett.

Egy héttel később a kisebbek döntőjét rendezték meg Szolnokon. Iskolánkat idén a II. korcsoportban Kecskeméti Ákos az I. korcsoportban pedig Tári Árpád képviselte. Ákos idén fiatalnak számít ebben a mezőnyben, stabil versenyzéssel derekasan helyt állt 4 pontot megszerezve 31. helyen végzett az 56 fős mezőnyben.s1

Árpi a tavalyi évhez hasonlóan idén is az I. korcsoportban versenyzett. Határozott kezdés után három győzelmet bezsebelve az élbolyban találta magát. Délutánra sajnos nem tudta átmenteni a remek formát, így kisebb hullámvölgy következett két vereség formájában. A rossz sorozat azonban nem tarthatott sokáig, ezután Árpi már nem hibázott. Hátralévő négy mérkőzését magabiztosan nyerte meg, a menetelés eredménye pedig nem más, mint az országos dobogó harmadik foka!

 

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és további sikereket kívánunk!

Tári Kornél

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.