Zöldülő álmok

zoldulo almok1Forró és száraz nyarat tudhatunk a hátunk mögött, a Zöld iskola mégis harsogó zöld udvarral várta a gyerekeket szeptemberben!


Kútfúrással és öntözőrendszer telepítésével kezdődött a munka július első napjaiban. Sokszor embert próbáló hőségben, a szikkadt, kemény talaj ellenállását megtörve, kitartó és jókedvű munkával haladtunk lépésről lépésre. Majd gépi tereprendezésre került sor, hogy a durva egyenetlenségeket kijavítva nekiláthasson a gereblyékkel felszerelkezett csapat a füvesítés előkészítésének. Aztán fűmagot szórtunk, hengereltünk, öntöztünk, hogy a kopár udvaron előbújhasson a zöldülő élet. A július végi felhőszakadás kissé tréfát űzött velünk és egy kis plusz munkát is adott, de nem tudta megtörni a lelkesedést. A füvesítés mellett cserjék ültetésére is sor került, valamint egy nagyobb összefüggő homokos játéktér kialakítására is, amit azóta lelkesen birtokba vettek a gyerekek. A focipálya újjávarázsolva, labdafogó hálóval és színesre festett kapukkal várta a fáradhatatlan kis focistákat.
Sok segítséget kaptunk mind anyagi, mind fizikai értelemben szülőktől és jószívű ismerősöktől egyaránt. zoldulo almok2Köszönjük az iskola és a gyerekek nevében Zacskó Balázs tervező, szervező, lebonyolító munkáját, az iskolai Zöldliget Alapítvány anyagi hozzájárulását, és mindazok segítségét, akik ötleteikkel, két kezükkel vagy adományaikkal segítették, hogy ez a nagyszabású kertszépítés megvalósuljon!
A nyáron megvalósult tervek folytatásaként hamarosan megkezdjük a fák ültetését. A tervek szerint 23 fát ültetnénk el zömében őshonos magyar fafajtákból válogatva. Az ültetendő fákat örökbe lehet fogadni, az örökbefogadó család vagy családok nevét kis táblán föltüntetjük a telepítés évszámával, a fa magyar és latin nevével is ellátva.

Az örökbefogadási akció részleteiről és a faültetés időpontjáról - amelyre szeretettel hívunk és várunk minden lelkes segítőt - tájékozódni lehet a Zöld iskola aulájában kitett plakáton, az iskola honlapján, valamint a következő elérhetőségen:
Kesselyák Kinga tel: +36 30 815 1120

vagy :

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Továbbá örömmel fogadunk még virághagymákat is, ezeket a gyerekekkel közösen ültetjük el az udvaron kialakított ágyásokba. A virághagymákat a Zöld iskola aulájában erre a célra kihelyezett dobozba várjuk! A Zöldliget Alapítvány számlájára „kertépítés" megjegyzéssel eddig 450.000.- forint érkezett, s továbbra is szívesen vesszük az anyagi támogatást. Az eddig befektetett összeg: 968.000.- forint volt.


Kesselyák Kinga

zoldulo almok4

zoldulo almok3

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.