Ünnep a Zöldliget Iskolában-„..a szívekben legyen karácsony!"


Iskolánkban minden évben meghitt, lelkileg is feltöltődést nyújtó adventi időszakot teremtünk a gyermekek, magunk, valamint családjaik számára.
Az iskola épületeiben, az aulákban, az osztálytermekben ünnepi dekorációk, halvány fények szöktek a falakra, táblákra, napról-napra egyre több, ez is folyamatosan jelezte, hogy közeledik a karácsony.
Mindkét iskolarészben hagyomány, hogy péntekenként az iskola összes tanulója közösen, meghitt énekekkel, versekkel kísérve gyújtja meg az adventi gyertyákat.
December 6-án eljött hozzánk Szent Miklós püspöki ruháját viselő Mikulás, akinek rajzzal, énekkel, verssel kedveskedtek a gyerekek, megköszönve ezzel az ajándékokat.

Vannak osztályok, ahol „angyalkásat” játszanak a gyerekek, ami azt jelenti, hogy örömöt szereznek egymásnak, titokban. Jó látni, hogy milyen leleményesek, figyelmesek egymással. Megtanulják, hogy nemcsak pénzért vett tárggyal lehet másnak meglepetést okozni, örömöt szerezni, hanem az időnket, a figyelmünket, a szeretetünket átadva tapasztaljuk meg, hogy adni jó.
December 15-én, szombaton a Zöld és a Liget épületben is istentisztelettel kezdődött a nap, majd ezt követően minden osztály a saját tantermében, meghitten készült az ünnepekre. Sokan közösen csomagolták a cipősdoboz ajándékokat, melyeket kedves, névre szóló üzenetekkel láttak el, kézműveskedtek, sültek a „karácsonyillatú” mézeskalácsok, mely illat az iskola minden zegzugát bejárta, együtt énekeltek és játszottak kicsik és nagyok.
Advent 3. vasárnapján a városi rendezvényen, a római katolikus templomban az 1.a osztályosok szívmelengető műsorral örvendeztették meg az összegyűlteket.
Advent előtt elkezdünk cipősdoboz ajándékokat készíteni, gyűjteni a rászoruló gyermekeknek, melynek egy részét ezen a héten Czuppon István igazgató úr adta át a velencei Diákotthonban. Nagyon sok, névre szóló ajándék készült a sárosdi iskola és óvoda szerény körülmények közt élő gyermekeinek, amit Papp Sándorné Zsóka hitéleti igazgatóhelyettes adott át az intézményeknek. Az utolsó cipősdoboz szállítmányok pedig Erdély szegény területeire indultak, a szállításban pedig a velencei Hajnalpír Gyülekezet volt segítségünkre.
A mai meghasonlott világunkban ezzel a segítő szeretettel is sikerült gyermekeink figyelmét tudatosan az Isten- és emberszeretet felé irányítani.
Az adventi, karácsonyi készülődés lelkületének, gondolatvilágának betetőzése azok a műsorok, osztályműsorok, énekkari bemutatók, városi rendezvények, melyekre az osztályok, különböző közösségek készülnek. Ez teszi meghitté, szeretetteljessé mindannyiunk kedves ünnepét, a karácsonyt, Jézus születésének napját. Ezzel is igyekszünk a gyerekek figyelmét elterelni a csillogó boltok üzenetétől, ráirányítani az igaz értékre, az ünnep lényegére.

A velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium minden tanulója, tanára és dolgozója nevében kívánunk mindenkinek áldott, szeretetteljes, boldog karácsonyt!
Bálintné Nagy-Kaszap Ditta

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.