englishmozanaplotamoptehetsegpontedzesekhatartalanultaborokado ujsag

Böjte Csaba testvér a Zöldligetben

b2A "Zöldligetes esték" szülőknek programsorozat keretében az elmúlt időszakban iskolánk vendége volt Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Már a tanév elején felvette vele a kapcsolatot Récsei Norbert katolikus plébános. A látogatásra 2018. február első napján került sor. Köszönjük szépen Norbert atya közreműködését!
Nagy örömünkre a rövid szervezési idő ellenére megtelt iskolánk aulája, közel 200-an voltak kíváncsiak Csaba testvérre. Nagyon sokan szerettünk volna személyesen is találkozni vele. Az egybegyűlteket és a vendégeinket Czuppon István, iskolánk igazgatója köszöntötte.
Csaba testvér nem egyedül érkezett. Az ő ajándéka, kincse, az a gyerekcsoport volt, akik Nagyszalontáról érkeztek a Béke Királynője Gyermekvédelmi Központból. Műsorukkal itt szerepeltek először. Igazi gyöngyszemeket adtak át nekünk az irodalmi összeállításukkal és az éneklésükkel.
Szent Ferenc dalának refrénje sokunknak adhat útmutatást, vigaszt.
„Hogyha mindenedet elhagyod a világon, Istennél te vagy úgy is a leggazdagabb,
Úgy élj, hogy segíthessél másokon, szíved legyen mindig tiszta és szabad!”
„Mindenünk van ezen a földön, házunk, autónk, ételünk. Látom, hogy Budapesten alig lehet közlekedni a forgalom miatt”, szólt Csaba testvér a hallgatóságához. Így folytatta: „Mindenünk lehet, de az biztos, hogy szeretet nélkül minden nagyon nehezen megy. Márpedig éppen ebből, szeretetből, tiszta érzelemből van kevés. A Mennyei Atya a szeretet tengeréhez hívott el minket. Ha megtaláljuk magunkban Isten és egymás iránti szeretetünket, minden lehetségessé válik, de ha ez az érzés pislákolni kezd, zűrzavarossá változik a világ körülöttünk.” Az atya szerint a nem hívő emberben is ott van a mindenség felé való vonzódás, az Isten alakú űr, ám ha mással próbáljuk betölteni, az élet akkor csak sodródás. Még arról is beszélt, hogy nincs jó és rossz gyerek, hiszen ezt a világot a Mennyei Atya alkotta. Mindig Isten egyik remekművéről beszélünk, ha testvérünkről szólunk, bárki legyen is az. „Isten pedig selejtet nem teremtett. „
Ízes magyar beszédével, kedves humorával, szeretetteljes egyéniségével mindannyiunkat lenyűgözött. Sokan forgatjuk szívünkben azóta is értékes gondolatait az emberi kapcsolatokról:
„Szeressük ki egymásból a jót, szeressük ki egymásból a szentet!”
Pápai Szabó György református lelkész így ír erről az eseményről:
„........Böjte Csaba atya közvetlen, kedves, bennünket az Isten és ember szeretetére, egymás megbecsülésére inspiráló igei áhítatát hallgattuk meg... Tiszta, egyenes jellem, akit Isten ajándékul adott a magyarságnak, mint a krisztusi erkölcs és a szegény sorsú gyermekek védelmezőjét. Isten áldja meg további szolgálatát! A magával hozott nagyszalontai gyermekek szép műsorral lepték meg a nagyszámú közönséget Petőfi Júlia verseiből. Jó volt ott lenni, s érezni az isteni szeretet áradását...”

Összeállította: Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nevelési ig. h.

b1 b3 b4

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.