Projektnap a Zeneakadémián

zene22017. november 16-án iskolánk 25 tanulója „Tehetséggondozás és közösségi életre nevelés az egyházi fenntartású intézményekben” elnevezésű projektnapon vehetett részt a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Az egész napos programsorozat folyamán a gyerekek különböző interaktív foglalkozásokon mélyíthették el zenével kapcsolatos tudásukat. Zenepedagógusok irányításával az esőerdő játékon keresztül az egyenlítői éghajlat mindennapos esőjének hangját utánozta a csoport, majd egy zenei bejátszás (Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára) meghallgatása után a zenére jellemző jelenetet rendezhettek. Egy másik teremben különböző játékhangszerek segítségével szimfonikus zenekart alkottak Szávai Dóra vezetésével, melyeket meg is szólaltattak a zenepedagógus vezényletével. A nap folyamán számos hangszerrel közelebbről is megismerkedhettek a gyerekek, mint például a vadászkürttel, marimbával, orgonával. Egy rövid előadás keretében a Zeneakadémia Lego-makettjének segítségével megismerkedhettek a a Zeneakadémia Nagytermének akusztikájával.zene1
A nap záróeseménye a gálakoncert volt, ahol J. S. Bach, Handel, F. Strauss és Liszt Ferenc zeneműveiből hallhattak részleteket tanulóink. Itt díszvendégként vettek részt a Baptista Szeretetszolgálat idei kitüntetettjei is. Iskolánkból Szigeth Szilvia tanárnő, aki a Közösség Önzetlen Szolgálatáért Érmet vehette át ugyanezen a napon. A koncert közös, vidám énekléssel fejeződött be.
A gyerekeket lenyűgözte a Zeneakadémia épületének szépsége, élvezettel vettek részt a különböző programokon és érdeklődéssel, kulturáltan, fegyelmezetten hallgatták végi a gálakoncertet.
Szép, tartalmas napot tölthettünk el együtt a Zeneakadémián!

Varga Virág és Szigetközi Tímea

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.