OKTÓBER 31. – A REFORMÁCIÓ NAPJA

ref1A reformáció napja több protestáns egyházban október 31-én tartott ünnepnap, annak emlékére, hogy a hagyomány szerint 1517-ben ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a bűnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét.
Iskolánkban immár második esztendeje emlékezünk meg a Reformáció Napjáról. Tavaly az intézmény videóláncán keresztül néhány diából álló bemutatót láthattak erről a jeles napról a diákok osztályaikban.
Ebben a tanévben az 5.c osztály 10 tanulója készült ünnepi műsorral, melybe iskolalelkészünk, Kovács Dániel és Velence református lelkésze, Pápai Szabó György úr is bekapcsolódott.
Az iskola aulájában először az alsósok, majd a felsősök hallgathatták meg a közel 500 évvel ezelőtt történtekről megemlékező gondolatokat.ref2A szereplő gyermekek felvázolták hogyan vált ünneppé ez a nap a világon és hazánkban. Ezt követően Pápai Szabó György úr mesélt a diákoknak Luther Mártonról, a reformációt elindító történelmi tettéről. A lelkész úr külön kiemelte Luther legfőbb tanítását, mely így hangzik: „egyedül a hit által". Ezután a szereplők a reformáció néhány jelképét mutatták be, majd az anyanyelvű Biblia fontosságáról szóltak. Az ünnepi műsort Kovács Dániel zárta be gondolataival felhívva a figyelmet arra, hogy ma már nemcsak könyv formában, hanem elektronikus úton is olvashatjuk Isten Igéjét.

Szigetközi Tímea

 

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.