Kosárlabdapálya építés összefogással

21Iskolánk négy évvel ezelőtt csatlakozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által alsó tagozatos gyerekeknek meghirdetett Dobd a kosárba! programhoz.

Az MKOSZ kezdeményezésének középpontjában az állt, hogy a kosárlabda népszerűsítését felvállaló, a gyerekek rendszeres képzésében segédkező általános iskolák, kedvezőbb feltételek között végezhessék feladatukat. Az intézmények a munkához tárgyi segítséget, labdákat, palánkokat kaptak, a gyerekek pedig pólókat.

Az évek során csak kismértékű lemorzsolódás volt, ellenben kialakult egy olyan mag, amely komolyabban szeretett volna foglalkozni a kosárlabdával. A szülők kérésére és a vezetőség biztatására felvettük a kapcsolatot a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával, így idén szeptembertől azok a gyerekek, akik kikerültek a programból akadémiai keretek között folytathatják a kosárlabdázást, itt Velencén.

A lelkesedés olyan nagy, hogy szülői segítséggel, az iskola és a Zöldliget Alapítvány anyagi támogatásával kültéri pálya építésébe fogtunk az iskola területén. Mivel a testnevelés órák száma megemelkedett, a tornaterem mellett ez az új helyszín is segítséget nyújthat az időben megnövekedett sportolási igények kielégítéséhez.
Ismét bebizonyosodott, hogy szülői összefogással milyen nagy értékkel bíró, a pedagógiai munkát és a szabadidő hasznos eltöltését egyaránt segítő komoly beruházást tudunk létrehozni.

Szeretném megköszönni azoknak, akik időt, energiát, pénz áldoztak a pálya építésére. A köszöneten kívül remélem magukkal viszik az ott eltöltött vidám perceket, az újonnan megismert emberek barátságát is.

Akik segítettek a munkában: Szép Róbert, Simon Gábor, Molnár János, Say Gergely, Sarf György, Kesselyák Kinga, Veres Gergő és felesége, Lakatos Csaba, Keresztes László, Wagner Endre, Monok Gábor és felesége, Besenyei Jácint, Borbély Attila, Varga Virág, Zacskó Kata, Bodnár Tamás, Diósi Mónika, Takács Eszter, Mátrai Csilla, Kiss János, Villányi Zsanett
Akik pénzzel támogatták az építkezést: Cankov Judit, Dr.Korbulyné Mónika, Gulyás Attila, Szabó Attila
A gumilapok szállítását Popelka Katinkának köszönhetjük.
Külön köszönet Zacskó Balázsnak, aki nemcsak a felajánlotta a gumitéglát, de szervezte, irányította is a munkát!
A pálya elkészült, szeretettel adjuk át használatra kicsiknek–nagyoknak, leljék benne örömüket!

Karácsonyné Kéki Andrea

Fotógaléria

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.