Fűzépítő kaláka

 

12012. március 3-4.
Velence, Zöld iskola udvara...Enyhet adó árnyék, bújócskára, fogócskára, kalandra hívó játszóhely és egy darabka természet egyben- valamennyiünk gyerekkori álma: ez az élő fűzépítmény.

Az idei első igazán szép tavaszi hétvégén a Zöld iskolarész udvarán lelkes hozzáértők és segítő szülők közös munkájával élő fűzvesszőkből készítettünk csiga-labirintust és kunyhót. A fűz legjellemzőbb tulajdonságai a hajlékonyság, rugalmasság és a csodálatos élni akarás. A jól megfűzött vesszők önhordó szerkezetet képeznek, idővel egymásba nőnek, kizöldülnek.2

Ásóval, lapáttal, metszőollókkal és ágvágókkal, kötöző és kötegelő anyagokkal, egyéb kerti szerszámokkal fölszerelkezve érkezett a csapat az iskola udvarára szombaton reggel, és látott munkához Sarf Gyuri és Zacskó Balázs szakmai védnöksége alatt.

Összesen 50 felnőtt dolgozott a két nap alatt igen jó hangulatban, sok-sok nevetéssel, jóízű tréfával fűszerezve az egyébként komoly, igényes munkát. Sok ügyes kisgyerek is bekapcsolódott a különböző feladatokba, gallyaztak, fűztek, kötöztek, gyűjtögettek. S aki megéhezett, délidőben üstben, fatűzön főtt jó babgulyással csillapíthatta éhségét, Kovácsné Haász Éva jóvoltából.

Sok jó ember összehangolt munkájával elkészült,- a gyerekek nagyon nagy örömére!

És most nincs más dolgunk, mint birtokba venni, örülni neki, vigyázni rá és együtt lesni-várni, hogy gondoskodásunk nyomán rügyet fakasszon rajta a március.

Az iskolába járó gyerekek és szüleik nevében is köszönjük az iskolavezetés és az alapítvány – Popelka család kezdeményezése révén és adományából - támogatását, az önkormányzat hozzájárulását a szállításhoz, Sarf 4Gyuri szervező-lebonyolító munkáját az anyagbeszerzéstől az utolsó simításokig, Zacskó Balázs munkáját úgyszintén az első mozdulattól az utolsóig és valamennyi család segítségét, akik eljöttek, ültettek, fűztek, építettek!

Kesselyák Kinga

A munkában részt vállaltak:

Balázs család

Balikó család

Besenyei család

Borbély család

Csányi család

Csibrik család

Csurgó család

Gerlang család

Grozev család

Gyebróczky család

Horvát család (Horvát Levente, Botond)

Horváth család (Horváth Dominik)

Kedves család

Keresztes család

Kóródi család

Kovács család (Kovács Bence és Ákos)12

Kovács család (Kovács Kristóf)

Kovács család (Kovács Lilla)

Molnár család

Nagy család (Nagy Noémi)

Pátkai család

Rácz család

Sarf család

Sénik család

Skultéti-Lampert család

Szuhai család

Teplánszki család

Várnai család

Veliczky család

Wagner család

Zacskó család

Zsári család

Zsombók család

Karácsonyné Kéki Andrea és Kesselyák Kinga 15

 

 

 

 

 

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.