A tankönyvekről

A tankönyveket az első tanítási napon az osztályfőnökök fogják kiosztani azoknak a gyerekeknek, akik ingyen kapják, vagy a Kello (Könytárellátó, a tankönyveket forgalmazó cég) kimutatása szerint befizették a könyvek árát.
Akik úgy szerepelnek a Kello rendszerében, hogy nem oszthatóak ki számukra a tankönyvek, mert még nem fizették be az árát, de időközben ezt mégis megtették, és ezt hitelt érdemlően (a csekk ellenőrző szelvényével, vagy az banki átutalás bizonylatával) tudják igazolni, számukra is át fogjuk adni a tankönyveket.


Az iskolánkba nyáron beírt tanulók könyveit csak az augusztus 21-e után tudtuk megrendelni, ezek szállítási határidejéről még nincsenek információink.
A két tanítási nyelvű programban használt tankönyveket szintén az első tanítási napon, az angolos tanító néniktől lehet majd megvásárolni, a könyvcsomagok árát később fogjuk közzétenni.
A 2013/2014-es tanévben az első évfolyamosok ingyen kapják a tankönyveket.
A két tanítási nyelvű programban használt tankönyveket függetlenül az esetleges jogosultságoktól minden évfolyamon (tehát az elsősöknek is!) ki kell fizetni, mivel ezek a könyvek nincsenek tankönyvvé nyilvánítva, ezért nem vehető igénybe rájuk az állami normatíva.
A felsőbb évfolyamokon (2-8. évfolyam) ingyenesen juthat a tankönyvekhez az a tanuló, aki
tartósan beteg (szakorvos igazolja), testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos (szakértői és rehabilitációs bizottság igazolja),
pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar)- (szakértői és rehabilitációs bizottság igazolja ),
három- vagy többgyermekes családban él (megállapított családi pótlék igazolja),
rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (erről szóló határozat igazolja).
Akinek a nyár folyamán ingyenességi jogosultságában változás történt, vagy az ingyenességet igazoló dokumentum érvényességi ideje lejárt, kérjük ezt jelezze az iskolában, és mutassa be az új, érvényes igazolást.
Az első és ötödik évfolyamon bevezetésre kerülnek a tartós könyvek. Ezeket az iskola beleltározza (az elsősök minden tartós tankönyvét, az ötödik évfolyamon csak az ingyenesen átvett tartós könyveket), mert ezeket tanév végén vissza kell szednünk, és a következő tanév tankönyvrendelésénél figyelembe kell vennünk.
Ezért ezekbe a tankönyvekbe nem szabad semmiféle bejegyzést tenni, mert egy ilyen tankönyv használati ideje négy tanév. (16/2013. (II.28.) EMMI rendelet 2.§ e)) Amennyiben az ingyenesen átvett tartós könyv sérül, további használatra alkalmatlanná válik, a tanulónak a könyv árát meg kell térítenie.

 

Sj Popup

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.