englishmozanaplotamoptehetsegpontedzesekhatartalanultaborokado

Értesítés
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'

Idén immáron második alakalommal adott otthont intézményünk a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott iskolák diákjai számára rendezett történelmi vetélkedőnek. Ebben az évben tizennyolc csapat nevezett a versenyre ötödiktől nyolcadik osztályig szerte az országból.
A verseny két részből állt. Elsőként egy történelmi témájú rövid színpadi jelenetet adtak elő a versenyzők, melyben öt, előre megadott szónak, kifejezésnek kellett szerepelnie. A zsűri értékelte a produkció ötletességét, a kreativitást, a jelzés értékű jelmezeket, az előadás gördülékenységét, hitelességét, de figyeltek arra is, hogy a szereplők betartják-e az előre megadott időkeretet.
A második részben az ajánlott szakirodalom alapján készített játékos feladatokat, rejtvényeket oldottak meg a csapatok.
Amíg a szervezők a pontokat összesítették, a gyerekek, felkészítő tanáraik, meghívott vendégeink az éttermünkben kialakított süti-, és szendvics szigetből falatozhattak. Ezután a diákok kézműves foglalkozásokon vehettek részt, internetes játékokkal játszhattak.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a zsűri tagjai és Czuppon István igazgató úr adták át a díjakat a vetélkedő csapatoknak. Zöldligetes diákjaink kimagasló teljesítményt nyújtottak, de a verseny fedhetetlensége okán intézményünk úgy döntött, hogy őket különdíjban részesítjük. Iskolánk csapatainak tagjai voltak: Pálla Richard, Ferenczi Bendegúz, Hajdu Luca, Szemes Flóra Borsika, Kiss Olivér, Molnár-Bodó Regő, Varga Bence, Koszti Olivér, Hérics Zsombor, Ihász Hanna, Zsibrita-Fecseke Ametiszt, Nagy Bálint. Szívből gratulálunk!
Szigetközi Tímea

Országos bibliaismereti verseny

csoport 1Immáron harmadik éve rendezik meg Kótajon a baptista iskolák közötti megmérettetést. Ez egy csapatverseny, ahol négy fő alkot egy csapatot. Az első két forduló feladatait levélben küldjük vissza. Akinek a legtöbb a pontszáma, azok a csapatok mehetnek el a döntőbe. Így alakult, hogy mi kilenc csapattal utaztunk el a Nyíregyházán túli településre. Nagy szeretettel fogadtak bennünket.
Az igazgatónő kedves szavai után a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Szenczy Sándor szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, nagyon örül annak, hogy ennyi gyerek tanul Istenről, Jézus Krisztusról. Kihangsúlyozta azonban, hogy az lenne a csodás dolog, ha sok gyerek és felnőtt nemcsak mint tananyagra tekintene, hanem barátjának, személyes megváltójának is elfogadná az Úr Jézust Krisztust.
Ezután következett a versenyzés. Évfolyamonként került sor az izgalmas, játékos feladatok megoldására. Majd egy finom ebédre volt hivatalos minden vendég. Az eredményhirdetés előtt egy kis kézműveskedés várta még a versenyzőket.Ezután a helyi iskolások egy csodás darabbal kedveskedtek nekünk. Elérkezett a várva várt eredményhirdetés. A velencei csapatok kiválóan végeztek!


3. évf.
Szivárvány: Kürtösi Botond, Szabó Botond, Nagy-Mátrai Zita, Vincze Szófia
Felkészítő: Nagy Edit

4. évf.

Talentumok: Bencze Virág, Bóra Sára, Gőgös Kincső, Málics-Talabér Anna 1. hely
Hitben Járók: Szekeres Artúr, Rácz Roland, Tomasits Mihály, Varga Balázs 2. hely
Felkészítő: Papp Sándorné


5. évf.
Jézus tanítványai: Gőgös Csenge, Ötvös Lili, Bán Panna, Kárpáti Ármin 2. hely
Ráhel utódai: Muhel Bíbor, Dörömbözi Fanni, Hérics Rebeka, Vorák Kitti
Felkészítő: Szigetiné Csákvári Éva

6. évf.
Apostolok: Bóra Ádám,Centgráf András, Gerlang Dániel, Nyíri Barna 1. hely
Felkészítő: Nagy Edit


7. évf.
Csillámpónik: Besenyei Gréta, Mayer Katalin, Molnár Sára, Cieleszky Kata 1. hely
Felkészítő: Szigetközi Tímea

8. évf.
Szent Sátor: Bacsa Johanna, Bóra Eszter, Kolozsvári Kata, Takács Tekla 2. hely
Bábel: Faragó Lilla, László Tamara, Pápai Barbara, Vadon Laura 1. hely
Felkészítő: Nagy Edit


Minden gyereknek jutott ajándék. A helyezettek és a felkészítők még külön is jutalomban is részesültek. Nagy öröm volt visszafelé a buszon. A késő esti órában fáradtan, de jóleső érzéssel érkeztek haza a velencei csapatok.
Köszönjük a segítséget a kollégáknak, akik helyettesítettek bennünket ezen a napon, valamint köszönjük a szülők segítségét a felkészítésben. Végül, de nem utolsó sorban nagy köszönet illeti a kótaji iskolát is, akik mindig arra törekszenek, hogy az ott töltött idő mindannyiunk számára nagy élmény legyen.
Papp Sándorné Zsóka hitéleti-nev. ig. h.

b 2018 1 b 2018 2 b 2018 3

b 2018 4 b 2018 5 b 2018 6

Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2018.

2018. február 16-án Székesfehérváron került sor a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulójára, amelyen évfolyamonként 200-250 tanuló vett részt.
Minden évfolyamon az első tizenöt tanulót díjazták. A díjátadó ünnepségen Bodrogi Bendegúz 3. osztályos tanuló vehetett részt, aki 15. helyezést ért el.
További eredményeink:
Piniel Bertalan 2. osztályos tanuló 36. helyezett.
Zsombók Fruzsina Mária 3 osztályos tanuló 23. helyezett.
Pozsgai Gréta 4. osztályos tanuló 34. helyezett.
Szekeres Lóránt 4. osztályos tanuló 35. helyezett.
Bán Panna 5. osztályos tanuló 27. helyezett.
Déri Péter 5. osztályos tanuló 46. helyezett.
Szemes Flóra Borsika 6. osztályos tanuló 28. helyezett.
Ádám Vencel 8. osztályos tanuló 32. helyezett.
Takács Tekla 8. osztályos tanuló 49. helyezett.
Gratulálunk az elért eredményekhez.

Médianap a Zöldligetben

m 2018 1Média szakos egyetemisták részvételével került megrendezésre iskolánkban a B-sek Napja rendezvénysorozatunk téli alkalma, melynek témája a gyerekek kérésének megfelelően a média világa volt.
A felső tagozat „b” osztályosai reggel az aulában gyűltek össze, ahol a média történetébe kaptak betekintést a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak szemléletes előadásában.
Ezután az előzetesen benyújtott pályaművüket (kisfilmek, mini híradó, időjárás - jelentés, tévé története) mutathatták be diákjaink, melyek közül a két közönségdíjas alkotást („Pusztasehonnai Bumszli Nyúz” - Kiss Olivér 6.b és „A mi városunk: Velence” – Erdélyi Nikol, Piry Zsófia, Dömötör Erik, Tuba- Kovács István, Rednágel Csongor 8.b) iskolánk honlapján is közzé tettük. A diákok nagy érdeklődéssel és örömmel figyelték egymás alkotásait, hatalmas tapssal jutalmazták társaik munkáját. Az „alkotók” szinte minden estben kiemelték, hogy milyen sok időbe és munkájukba került egy két-három perces film, híradó, időjárás - jelentés elkészítése.m 2018 2
A nap további részében négy helyszínen, forgószínpad - szerűen média szakos egyetemisták segítségével a nyomtatott és online sajtó, a tv és rádió, a közösségi média, valamint a filmek világában mélyülhettek el egy-egy órában a gyerekek.
Szórakoztató, vidám, sok érdekességet tartalmazó napot tölthettünk el együtt diákok, tanárok, egyetemi hallgatók egyaránt.
Szigetközi Tímea

 

 

 

 

VIDEÓK

 8 b Velence

6 b Pusztasehonan bumszli news cosmetic

 

 

Közlekedésbiztonsági nap a Zöldligetben

kb42018. március 5-én iskolánk 3-4. osztályos gyerekei, valamint egy kápolnásnyéki és egy gárdonyi 3. osztály vett részt ezen a programon. A Kulturált Közlekedésért Alapítvány egy nyertes pályázatának voltunk az aktív résztvevői. Iskolánk aulája és a földszinti termek adtak helyett ennek a programnak. Az aula átalakult egy kerékpár ügyességi verseny helyszínévé. Mindenki többször is végigmehetett a kijelölt útvonalon.
A többi helyszínen a kerékpár tartozékaival, közlekedési táblákkal találkozhattak a tanulók. Nagy sikert aratott az elsősegélynyújtás alapismereteinek tanítása, ahol még az újraélesztést is gyakorolhatták a gyerekek egy babán. Rajzolhattak különböző közlekedési szituációt, így kedvére dolgozhatott, az is, aki szereti a rajzolgatást.
A program végén mindenki egy nagy táska ajándékkal távozott. Nagy örömmel öltözködtek a gyerekek a láthatósági mellénybe, sapkába.
Ebéd után sok apró sárga mellényes játszott kint az udvaron, csak úgy virítottak a fehér havon.
Reméljük, hogy nemcsak mint egy élményre emlékeznek vissza gyerekeink, hanem sokat is tanultak, amit majd a közlekedésben, biciklizés során alkalmaznak is.
Nagyon köszönjük a Kulturált Közlekedésért Alapítvány minden munkatársának ezt a csodás délelőttöt, az áldozatkész munkájukat és a sok ajándékot!
Papp Sándorné
hitéleti-nev. ig.h.

kb2 kb3 kb6

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola