englishmozanaplotamoptehetsegpontedzesekhatartalanultaborokado

Értesítés
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'

Angol nyelvi tehetségműhely N-JOY and SHOW programja

tehetseg 2Az angol nyelvi tehetségműhely N-JOY and SHOW programjának a célja a gyermekek idegen nyelvi képességeinek, ismereteinek fejlesztése mellett, különböző kultúrák
megismertetése és elfogadtatása, illetve a tanulók saját kultúrájának idegen nyelven történő bemutatásának elsajátítása. A tehetségműhely foglalkozásokat 5. évfolyamon Tóthné Benkő Mónika, 6. évfolyamon Keresztesi Orsolya műhelyvezetők tartják.

Az ötödik és hatodik évfolyam még az általános intellektuális képességek erősítésének időszaka, de az általános képességek fejlesztésén túl el kell indulni a speciális képességek fejlesztése útján is. A program segítségével szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy minél több területbe kóstolhassanak bele a gyermekek, szélesedjen látókörük, számukra ismeretlen, új feladatokkal találkozzanak, ezáltal fejlődik énképük, önismeretük, illetve a kulturális hovatartozás érzése is.

A program megvalósítása során célunk továbbá az IKT eszközök tudatos használatának erősítése, újszerű feladatokon keresztül a motiváció fenntartása, illetve az érdeklődés felkeltése újabb területek iránt. Fontosnak tartjuk a program megvalósítása alatt a kooperációs készségek fejlesztését, ösztönözzük egymás segítését, támogatását, akár mentorálását.

A gondozásban elsődleges feladat az egyéni jellegzetességekhez történő alkalmazkodás, a személyre szabott differenciált fejlesztés, illetve olyan technikák alkalmazása, amelyek hozzásegítik a gyermekeket a siker eléréséhez. A tehetséggondozáshoz tartozik azoknak a gyerekeknek a fejlesztése is, akik az iskolai követelményeknek nehezebben tudnak megfelelni, mégis motiváltak, nyitottak az újra. Ezeknek a gyerekeknek a program új kihívást, új lehetőséget teremthet, új utak bejárására ad lehetőséget.tehetseg 1

Célunk, hogy a tanulók frusztráció nélkül legyenek képesek megosztani véleményüket kultúrákról, kultúrák közti különbségekről. Képesek legyenek képviselni és bemutatni saját hazájukat, kultúrájukat más országok képviselőinek.

A program szerves része a tanulmányi kirándulás. A kirándulás lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek játékosan megéljék, kipróbálják és megosszák egymással az elsajátított ismereteket, technikákat. Az intézményünk anyanyelvi tanáraival közösen megvalósítandó program biztosítja a „valós helyzet” élményét, továbbá a kirándulás jellegéből adódóan kiváló lazító program is.

A műhelyfoglalkozások témái:

5. évfolyam: USA, Hungary, Tour guiding

6. évfolyam: UK, Hungary, Travelling

A műhelyfoglalkozásokon alkalmazott tevékenységek, módszerek:pármunka, csoportmunka, egyéni munka, frontális előadás, beszélgetés, vita, interjú készítése, Vlog készítése, projektmunkák, szóbeli prezentáció, IKT eszközök és alkalmazások tudatos használata.

Bízom benne, hogy a műhelyfoglalkozások gazdagító és lazító programokkal megtűzdelve, jó hangulatban, sok munkával telnek!

Keresztesi Orsolya és Tóthné Benkő Mónika
angol nyelvi tehetségműhely - műhelyvezetők

Reading is a blast - az olvasás szuper élmény, és a képzelet szárnyán a fellegekbe repít

1 1Fantasztikus lehetőség az iskola tanulói számára, hogy életkoruknak és nyelvi szintjüknek megfelelő angol könyveket kölcsönözhetnek ki. Minden nap a második szünetben várják őket kedves „könyvtárosaink”, az anyanyelvi tanárok, illetve Scharle Anna tanárnő.

A 2018/19-es tanévben kétféle versennyel is készültünk az olvasás és a könyvtár népszerűsítésére. Egyrészt minden hónapban kiválasztásra kerül a hónap legszorgosabb olvasója – a Star Reader of the Month. Szeptemberben Pósa Petra (4.a), októberben Márkus Hanna (3.c) olvasta el a legtöbb könyvet, így ők nyerhették el ezt a címet, illetve a vele járó jutalmat. Büszkék vagyunk rájuk!

Idén ezen felül egy új versenyt is megrendeznek könyvtárosaink október 1-től november 30-ig. Amelyik osztály a legtöbb könyvet kiolvassa, és a korosztályának megfelelő feladatlapot kitölti hozzá, az nagy jutalomban részesül: a Velence Resort & Spa az egész osztályt vendégül látja egy fürdőzésre. Az eredményhirdetés várható időpontja december 7. Már nagyon izgatottak vagyunk!

Scharle Anna

SPELLING BEE a Zöldligetben - angol betűző verseny első fordulója

A betűzés csak látszólag tűnik könnyűnek, hiszen aki angolt tanul tudja, hogy nagy az eltérés a szavak leírása és a kiejtése között. Nemcsak a szavak leírásához szükséges, hogy tudjunk betűzni, de a mindennapi társalgás során is gyakran kell alkalmazni. Az angolszász országokban nagy hagyománya van ennek a játéknak. A diákok egyesével kapnak egy szót: aki egyet is eltéveszt betűzés közben, kiesik.

Az angol nyelvi munkaközösség szervezésében, Miss Samantha segítségével, ötödik alkalommal rendeztünk betűző versenyt. 2018. október 15-18. között négy csoportban, összesen 207 tanuló mérhette össze tudását ezen a területen. Az izgalmas verseny győztesei a következők:

5. osztály:
1. helyezett: Lingsch Lola Magdolna 5.c
2. helyezett: Kovács Enikő 5.a
3. helyezett: Varga Dániel 5.a
6. osztály:
1. helyezett: Lakatos-Szitó Mátyás 6.c
2. helyezett: Skultéti-Lampert Iván 6.a
3. helyezett: Iszak Lili Laura 6.c
7. osztály:
1. helyezett: Frantsik Júlia 7.a
2. helyezett: Péter Dóra 7.c
3. helyezett: Veliczky Tamás 7.a
8. osztály:
1. helyezett: Horváth Dominik 8.a
2. helyezett: Mayer Katalin 8.c
3. helyezett: Borbély Anna 8.c

Gratulálunk a résztvevőknek!

Tóthné Benkő Mónika
igh.

Poetry Recital Competition – angol nyelvű versmondó verseny

angol versmondor 9Idén ősszel is megrendezésre került iskolánk angol nyelvű versmondó versenye, melyre másodiktól nyolcadik osztályig vártuk a két tanítási nyelvű rendszerben tanuló jelentkezőket.

Anyanyelvi tanárainkból és kilencedik osztályos diákjainkból álló zsűrinknek nem volt könnyű dolga, számos gyönyörű vers és nagyszerű előadás tanúi lehettek. Volt, aki saját versével készült, míg mások drámai formában mutatták meg tudásukat.

Második osztály: 1. helyezett Kiss Botond 2. helyezett Petia Marcell 3. helyezett Derzsy Levente Nimród
"Bátorság különdíjban" részesült Simon Vivien.
Harmadik osztály: 1. helyezett Kovács Tünde Etelka 2. helyezett Virga Vanessza Vendi 3. helyezett Sisa Richárd
Negyedik osztály: 1. helyezett Szigeth Réka Szilvia 2. helyezettek Monok Bernadett és Bálint Hajna 3. helyezett Hajostek Hanna Laura
Ötödik osztály: 1. helyezett Málics-Talabér Anna 2. helyezettek Bene Kata és Havai Júlia Kitti 3. helyezett Varga Dániel
Hatodik osztály: 1. helyezett Török André 2. helyezett Berczi Réka 3. helyezett Bartos Bora
Hetedik osztály: 1. helyezett Mészáros Csenge 2. helyezett Domak Zoltán Lóránt 3. helyezett Sántha Bálint Ernő
Nyolcadik osztály: 1. helyezett Varga Bence 2. helyezett Gábor Adrienn

 

Ezúton is gratulálunk a helyezetteknek, köszönetet mondunk minden résztvevőnek és felkészítő tanáraiknak! Találkozunk jövőre!

Bognár Réka
szervező

Fall Fest – az ősz ünneplése

 

fall fest 9Október 25-én különleges élményben volt része az 1-3. évfolyamos, angolos gyermekeknek. Ünnepeltük az őszt! Játékos formában új szavakat, kifejezéseket, szokásokat, játékokat tanulhattak az ősz témakörben és anyanyelvi tanáraink révén bepillantást nyerhettek egy kicsit az amerikai kultúrába is.

Mit csináltunk? Hogyan ünnepeltünk?
Előzetes feladatként tökös süteményeket sütöttek a gyerekek otthon a szülők segítségével, majd a jeles napon a sütikből egy finom lakoma kerekedett. Mindenki narancssárga, barna, zöld ruhát viselt, a sütik mellé őszi gyümölcsöket kóstoltunk, karamellizált almaszeleteket készítettünk, sportjátékokat játszottunk, kézműveskedtünk, filmet néztünk és izgalmas feladatokat oldottunk meg. A képek mesélnek...

Köszönöm kollégáim szervező munkáját és a szülők segítségét!

Tóthné Benkő Mónika
igh.

 

 

Fotógaléria

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola