1 tehetsegpont logo innovacio szakkorok mozanaplo hatartalanul forweb2
Értesítés
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'

Sunday School

sun1Nemrégiben iskolánk diákjai, pedagógusai, dolgozói és a tanulók szülei a Sunday School nevű baptista rendezvényen vettek részt. Ez az esemény január 28-án a budapesti Akvárium Klubban került megrendezésre.
Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének régi vágya, látása, hogy a baptista iskolákban tanulók, dolgozók rendszeresen találkozzanak Budapesten, egy nagy, közös istentiszteleten.
(A baptista gyülekezetekben a vasárnapi istentiszteleti alkalom ideje alatt a gyermekekkel egy-egy hitoktató foglalkozik, Isten csodáival ismerteti meg őket. Ez a vasárnapi iskola.)
A program egy dicsőítéssel kezdődött, ahol Pintér Béla, Szabó Balázs és Mező Misi szolgáltatta a zenét. Felemelő élmény volt rockzenével dicsőíteni az Istent! Ezután a ráhangolódás után kisebb csoportokban elmélkedtünk az iskolalelkészek vezetésével. A téma a hit és a megtérés volt.sun2Kis szünet után minden részvevő egy nagy rendezvényteremben hallgatta a tanítást, amelyet Szenczy Sándor, Dr.Szilágyi Béla és Majoros Zsolt lelkipásztorok tartottak. Elgondolkodtató, megindító és lélekébresztő prédikációkat hallgathattunk. Majd egy finom ebéddel zárult a program.
Mindannyiunk lelki épülését szolgálta ez az esemény, melynek a szeretetszolgálat tervei szerint még folytatása is lesz majd a későbbiekben, akár kéthavi rendszerességgel. Reméljük még több ilyen áldott napon részt vehetünk!
Köszönjük a Baptista Szeretetszolgálatnak ezt a csodás napot!
Isten gazdag áldását kérjük további munkájukra!

Faragó Anna Angelika
főiskolai hallgató
Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nev. ig. h.

Böjte Csaba testvér a Zöldligetben

b2A "Zöldligetes esték" szülőknek programsorozat keretében az elmúlt időszakban iskolánk vendége volt Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Már a tanév elején felvette vele a kapcsolatot Récsei Norbert katolikus plébános. A látogatásra 2018. február első napján került sor. Köszönjük szépen Norbert atya közreműködését!
Nagy örömünkre a rövid szervezési idő ellenére megtelt iskolánk aulája, közel 200-an voltak kíváncsiak Csaba testvérre. Nagyon sokan szerettünk volna személyesen is találkozni vele. Az egybegyűlteket és a vendégeinket Czuppon István, iskolánk igazgatója köszöntötte.
Csaba testvér nem egyedül érkezett. Az ő ajándéka, kincse, az a gyerekcsoport volt, akik Nagyszalontáról érkeztek a Béke Királynője Gyermekvédelmi Központból. Műsorukkal itt szerepeltek először. Igazi gyöngyszemeket adtak át nekünk az irodalmi összeállításukkal és az éneklésükkel.
Szent Ferenc dalának refrénje sokunknak adhat útmutatást, vigaszt.
„Hogyha mindenedet elhagyod a világon, Istennél te vagy úgy is a leggazdagabb,
Úgy élj, hogy segíthessél másokon, szíved legyen mindig tiszta és szabad!”
„Mindenünk van ezen a földön, házunk, autónk, ételünk. Látom, hogy Budapesten alig lehet közlekedni a forgalom miatt”, szólt Csaba testvér a hallgatóságához. Így folytatta: „Mindenünk lehet, de az biztos, hogy szeretet nélkül minden nagyon nehezen megy. Márpedig éppen ebből, szeretetből, tiszta érzelemből van kevés. A Mennyei Atya a szeretet tengeréhez hívott el minket. Ha megtaláljuk magunkban Isten és egymás iránti szeretetünket, minden lehetségessé válik, de ha ez az érzés pislákolni kezd, zűrzavarossá változik a világ körülöttünk.” Az atya szerint a nem hívő emberben is ott van a mindenség felé való vonzódás, az Isten alakú űr, ám ha mással próbáljuk betölteni, az élet akkor csak sodródás. Még arról is beszélt, hogy nincs jó és rossz gyerek, hiszen ezt a világot a Mennyei Atya alkotta. Mindig Isten egyik remekművéről beszélünk, ha testvérünkről szólunk, bárki legyen is az. „Isten pedig selejtet nem teremtett. „
Ízes magyar beszédével, kedves humorával, szeretetteljes egyéniségével mindannyiunkat lenyűgözött. Sokan forgatjuk szívünkben azóta is értékes gondolatait az emberi kapcsolatokról:
„Szeressük ki egymásból a jót, szeressük ki egymásból a szentet!”
Pápai Szabó György református lelkész így ír erről az eseményről:
„........Böjte Csaba atya közvetlen, kedves, bennünket az Isten és ember szeretetére, egymás megbecsülésére inspiráló igei áhítatát hallgattuk meg... Tiszta, egyenes jellem, akit Isten ajándékul adott a magyarságnak, mint a krisztusi erkölcs és a szegény sorsú gyermekek védelmezőjét. Isten áldja meg további szolgálatát! A magával hozott nagyszalontai gyermekek szép műsorral lepték meg a nagyszámú közönséget Petőfi Júlia verseiből. Jó volt ott lenni, s érezni az isteni szeretet áradását...”

Összeállította: Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nevelési ig. h.

b1 b3 b4

torna1Az idei tanévben 2018. január 6-án Baracson került megrendezésre a Fejér megyei alapfokú oktatási intézmények lány tanulói számára kiírt megyei tornaversenyt. A versenyen három korcsoportban több mint 50 induló méretette meg magát.
A II. korcsoportosok kiegyensúlyozott versenyzéssel megyei bajnoki címet szereztek a csapatversenyben. A csapatot a következő tanulók alkották: Hakfelner Kata, Gőgös Kincső, Benkő Rebeka, Csoma Lilla, Reichart Villő. Az egyéni összetett verseny aranyérmese Benkő Rebeka, bronzérmese pedig Reichart Villő lett.
A IV. korcsoportosoknál a megfiatalított csapatunk az ezüstérmet szerezte meg. A csapat tagjai voltak: Besenyei Gréta, Nagy Noémi, Kovács Csenge, Berei Vivien és Czeilinger Nóra. Az egyéni összetett verseny bronzérmese Nagy Noémi lett. Felkészítő tanár: Varga Attila.

Uzsalyné Pécsi Rita előadásai a Zöldligetben

upr4A "Zöldligetes esték" szülőknek című sorozatunk másik vendége volt két alkalommal Uzsalyné Pécsi Rita, aki a neveléstudományok doktora, a Kentenich pedagógia kutatója, négy gyermek édesanyja.
E sorozattal is a szülőknek szerettünk volna segítséget adni a gyermekük neveléséhez. Azért is választottuk Ritával a Serdül a kölök című előadását, mert bizony igen nehéz már a kiskamaszkortól szót érteni a „kölkökkel”.
Az első találkozásunk 2017. decemberében volt. A serdülőkor életfeladati címmel vágtunk bele a témába. „A serdülőkor az az életkor, amelyik pattanásokkal kezdődik és szakállasan ér véget.”
Nevelés „érzékeléskapcsolaton” keresztül
Mit is jelent ez? Nemcsak megfigyeljük, hogy mi történik ilyenkor gyermekünkkel, hanem belebújunk szinte a bőrükbe, belehelyezkedünk a világukba, jó lenne átélni, átérezni a helyzetüket. Tanuljuk meg új szemmel látni őket! Serdülés= újjászületés?
Így kezdődött ez a két részből álló szenzációs tanítás. Rita magával ragadó személyisége, közvetlen stílusa, sok-sok példája segített abban, hogy ne riadjunk vissza ettől az időszaktól, hanem igazi kihívásnak tekintsük ezt a szép életszakaszt.
A 2018. februári előadásban már a Királyi Én születésével foglalkoztunk. A kamaszkori érés szakaszai a zavartságtól a felfedezésen át a meghódításig tartanak. Így jutottunk el a téma végére.
Nagy sikert aratott a szülők körében ez az előadás is. Reméljük sok szülőnek nyújtott segítséget!
Elhatároztuk, hogy a következő tanévben ismét meghívjuk Ritát.
Köszönjük iskolánk igazgatójának, Czuppon Istvánnak, hogy biztosította az előadások anyagi fedezetét! Köszönjük a szülők aktív részvételét!
Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nevelési ig.h.

upr1 upr3 upr2

ciposd 2Ha közeledik a karácsony, akkor a családok otthon elkezdik gyűjtögetni a még használható és jó állapotban lévő játékokat, könyveket. A szépen becsomagolt dobozba belerakják ezeket, majd sok édességgel, játékkal, illatszerrel megtöltik. Így készültek el az elmúlt karácsonyi cipősdobozok is.
Az ünnepre készülődve sokkal többet gondolunk azokra a családokra, gyerekekre, akiknek más ajándék nem kerül a fa alá, csak amit tőlünk kapnak. Ezért is nagyon fontos, hogy csak olyannal töltsük meg a dobozokat, amivel örömet szerezhetünk, aminek mi magunk is örülnénk.
Iskolánk már második éve a helyi intézményeknek, szervezeteknek gyűjt. A Diákotthont, a nagycsaládosokat közel 250 dobozzal sikerült megajándékozni. Reméljük, sok gyereknek sikerült örömet szerezni!
Hálás szívvel köszönjük azoknak a családoknak, pedagógusoknak, akik küldtek be ajándékokat, összeállítottak dobozokat! Jó volt megtapasztalni, hogy ajándékozni is öröm, jól esik jót tenni!
Papp Sándorné Zsóka
hitéleti-nev. ig. h.

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola