innovacio szakkorok mozanaplo hatartalanul forweb2
Értesítés
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'

Anyuka-Apuka Kupa 2017

a1 38032017. május 13-án szombaton 36 csapat közreműködésével, (ami a szervezőkkel együtt több mint 400 induló túrázót jelentett) közös túrát rendeztünk. A túrázóknak egy kalózokkal és benszülöttekel teli szigeten kellett átjutniuk a menekülést jelentő kikötőbe. Közben rengeteg sportos feladat, játék és móka, s a végén pedig finom ebéd várta a résztvevőket.

 

 

 

 

 

A túra során készült fotók:

Gyöngyhalász vetélkedő

gyongyhalasz62017.március 25-én, szombaton iskolánk 30 tehetséges diákja egy vetélkedőn vett részt Budapesten. A kétévenként megrendezésre kerülő Gyöngyhalász verseny az ország baptista általános iskolái közötti vetélkedés több kategóriában. Ennek az eseménynek a házigazdái a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola pedagógusai és diákjai voltak. Az iskolához közeli Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központ adott helyet ennek a színvonalas rendezvénynek.
Iskolánk négy kategóriában nevezett, ezek a következők: versmondás, ének, színjátszás és képzőművészeti alkotás.

A délelőtti órákban szerepeltek a nagyszínpadon az énekeseink. Nagyon büszkék lehetünk rájuk, igazán csodaszépen dalolt mindenki.
Ők a következő gyerekek: Bóra Eszter 7. c szólóének, Czeilinger Izabella 7. b szólóének, Szamos Blanka Gréta 3. c szólóének, a Zöldpántlika énekegyüttes ( tagjai: Szamos Blanka Gréta 3.c, Hajóstek Hanna Laura 2.c, Gőgös Kincső Boróka 3.c, Gőgös Csenge Zsuzsanna 4.c, Reichart Villő Ajsa 3.a) Felkészítőjük: Varga Virág
Egy kisteremben zajlott a versmondás. Itt is nagyon kitett mindenki magáért. Öröm volt hallgatni őket.
Bálint Hajnát a 2. c-ből, Lukács Bulcsú Sándort a 3. c-ből és Török Andrét a 4. a-ból. Felkészítőjük a szüleik, nagyszüleik.
A nap két befejező műsorszáma volt a két drámadarab, a 2. c Velencei Gézengúzok, és a 3. c Velencei utazók bemutatja a nagyszínpadon. Nagy sikert arattak a drámásaink is.
Felkészítőjük: Karácsonyné Kéki Andrea 2. c, Papp Sándorné 3. c
Három képzőművészeti alkotást is beküldtünk. Nekünk mindhárom nagyon tetszett. A következő tanulók munkái: Joó Vencel 4. c, Bálint Hajna 2. c, Takács Tekla 7.c
Ezekkel az alkotásokkal találkozhattunk a folyosókon, hiszen ki is állították mindet.
Mindenki nagyon nagy izgalommal várta az eredményhirdetést, ami késő estére született meg.
Ének kategóriában Szamos Blanka Gréta 2. helyezést ért el!
Vers kategóriában Bálint Hajna 2. helyezett lett!
Dráma kategóriában a Velencei Gézengúzok 1. helyet szerezték meg!
Gratulálunk a helyezetteknek, és a többi szereplőnek is, hiszen nagyon színvonalasan szerepeltek mindnyájan! Igazi gyöngyként fénylett minden produkció!
Köszönjük a szülőknek a segítséget a felkészítésben, a szállításban és, hogy egész nap velünk voltak!
Köszönjük az iskolánk igazgatójának, Czuppon Istvánnak, hogy lehetővé tette az utaztatásunkat, már az előző napi próbára is!
Köszönjük a kollégák felkészítő és segítő munkáját!
Papp Sándorné m.v.

gyongyhalasz1 gyongyhalasz2 gyongyhalasz4gyongyhalasz3 gyongyhalasz5

 

Vendégünk volt Sam Rowland

a 2696Máricus 1-jén egy kanadai énekes, Sam Rowland látogatott el hozzánk, és adott koncertet iskolánkban. A szimpatikus és dinamikus előadó rengeteg dalt énekelt és tanított meg a gyerekeknek. Elmesélte gyermekkorát és Istennel való találkozását. Sok érdekes és megható története volt. Az előadás végén még egy kis könyvet is kaptak a gyerekek melynek címe: "Tíz ember akivel sosem találkoztál, meg fogja változtatni az életed".
Abban a reményben búcsúztunk el, hogy hamarosan újra ellátogat hozzánk.

(Sz.F.)

 

 

 

 

 

 

 

A koncerten készült fotók:

Rendhagyó énekóra

Musicmen 0084Március 16-án rendhagyó énekórán vettek részt iskolánk tanulói. Vendégünk volt a gárdonyi Musicmen együttes. A gyerekek megismerkedhettek egy különleges  hangszerrel, a cajonnal, (kiejtése „káhón", ami spanyol eredetű szó és nagy dobozt jelent), amely egy afroperui eredetű, fából készült, leginkább dobozra hasonlító hangszer. (A cajon különlegessége, hogy az egyetlen olyan hangszer, amelyet a zenész a tetején ülve szólaltat meg.) A jó hangulatú koncerten több magyar népdalt, és néhány közismert magyar előadó dalait  is énekelhették együtt a zenekar tagjaival.

 

 

 

 

 

 

 

Torna Diákolimpia Megyei Döntő Velence

2Az idei tanévben immár negyedik alkalommal rendezhette meg iskolánk a Fejér megyei alapfokú oktatási intézmények lány tanulói számára kiírt tornaversenyt. A versenyen több mint 50 induló méretette meg magát.
Az I. korcsoportban egyéni összetett indulóként iskolánk versenyzője Nemes Jázmin állhatott a dobogó legfelső fokára, mindezt pedig élete első tornaversenyén tehette meg!
A II. korcsoportosok kiegyensúlyozott versenyzéssel ezüstérmet szereztek a csapatversenyben. A csapatot a következő tanulók alkották: Hakfelner Kata, Gőgös Kincső, Benkő Rebeka, Kovács Csenge, Csoma Lilla, Reichart Villő, Berei Vivien. Az egyéni összetett verseny ezüstérmese Berei Vivien, bronzérmese pedig Reichart Villő lett.
A IV. korcsoportosoknál sajnos nem tudtunk teljes csapatot kiállítani, sérülés miatt az amúgy is 5 fős csapatlétszáma, az induláshoz szükséges minimumra, négy főre csökkent. Mindezek ellenére, szinte hibátlanul végrehajtott gyakorlatokkal sikerült újra megyei bajnoki címet szereznünk!
A csapat tagjai voltak: Besenyei Gréta, Nagy Noémi, Kiss Csenge és Vas Eszter Panna. Az egyéni összetett verseny győztese ezen az éven újra, immár hetedik alkalommal (!) Vas Eszter Panna lett, Kiss Csenge pedig ezüstérmet szerzett. Felkészítők minden korcsoportban Varga Attila és Czifra Tibor voltak.

 

 

1    5

4   6

 

       

 

 

 

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola