englishmozanaplotamoptehetsegpontedzesekhatartalanultaborokado

Értesítés
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'
  • Lack of access rights - File 'http:/feol.hu/static/imgs/logos/feol.png'

B-SEK NAPJA A ZÖLDLIGETBEN

bsek 2018 1De miről is a szól a B-sek napja? Ez egy olyan felső tagozatosoknak szóló ismeretterjesztő rendezvény, amely a szórakoztató tanulásra épül. Olvasóinkban felvetődhet a kérdés, hogy miért csak a „b” osztályosoknak vannak ilyen rendezvényeik? Ez azért van, mert a két tannyelvű „a” és „c” osztályoknak is vannak hasonló két tannyelvű projektnapjai.
A B-sek napján a tanári kar vagy a diákok által javasolt témával foglalkozunk egész nap. 2018. szeptember13-án, a tanév első ilyen napján a KDTVIZIG meghívására, az agárdi tófelügyelőségen, a Velencei-tóról tanulhattunk. Na, de mit is csináltunk a nap folyamán? Megismerkedhettünk a Velencei-tó növény és állatvilágával, megtanultuk hogyan kell homokzsákok segítségével az árvizet szabályozni. Megfigyeltük, hogy milyen elektromos és kézi vezérlésű meteorológiai eszközöket használnak az időjárás megfigyelésére. Az ismeretterjesztő programot még azzal is gazdagították, hogy a feltett kérdésekre jól válaszolókat kisebb ajándékokkal jutalmazták. Ezek mellett nassolnivalót, üdítőt is kaptunk és ajándékcsomagokkal megrakottan térhettünk haza.
Összességében nagyon jól telt ez a nap, és várjuk, hogy újra B-sek napja legyen!
Bassola Domonkos és Herpy Miklós 8.b osztályos tanulók

bsek 2018 2

Iskolai történelmi vetélkedő

tori 2018 1Egy év kihagyás után idén ismét megrendeztük iskolai történelmi versenyünket, melyre ötödiktől nyolcadik évfolyamig 25 csapat 60 fővel jelentkezett.
A tanév végi hajrában a lelkes ötödik osztályosok az őskor és az ókori Kelet, a hatodikosok a virágzó középkori Magyarország, a hetedikesek a nemzetállamok, a nyolcadikosok pedig a hidegháború korával kapcsolatban oldottak meg játékos feladatokat.
A képen büszkén mosolygó nyerteseink láthatóak.

Szigetközi Tímea

Pontyfogó Kupa Abaligeten

pontyfogo2018. május 23 és 25. között került megrendezésre a Baptista Iskolák I. Pontyfogó Kupája Abaligeten.
A versenyen 4 település 8 csapata vett részt. Mindet csapat két főből állt, egy csapatot mi alkottunk társammal, Kővári Kristóffal. Mivel ez egy baráti találkozó volt, mindenki kedvesen viselkedett a másikkal. Már első nap este családias hangulat alakult ki a csapatok között. Több mint 1,5 mázsa hal került kifogásra.
Nekünk a 4. helyezést sikerült elérnünk, pár grammon múlt, hogy dobogóra kerüljünk. Mi azonban ennek is örülünk, hiszen nagyon élveztük a versenyzést és ráadásul a tó környezete is nagyon szép volt. A versenyt hagyományteremtő céllal hirdették meg, ezért izgatottan várjuk a jövő évi eseményt.
 

Bogdán Szabolcs 7.c osztály

Idén immáron második alakalommal adott otthont intézményünk a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott iskolák diákjai számára rendezett történelmi vetélkedőnek. Ebben az évben tizennyolc csapat nevezett a versenyre ötödiktől nyolcadik osztályig szerte az országból.
A verseny két részből állt. Elsőként egy történelmi témájú rövid színpadi jelenetet adtak elő a versenyzők, melyben öt, előre megadott szónak, kifejezésnek kellett szerepelnie. A zsűri értékelte a produkció ötletességét, a kreativitást, a jelzés értékű jelmezeket, az előadás gördülékenységét, hitelességét, de figyeltek arra is, hogy a szereplők betartják-e az előre megadott időkeretet.
A második részben az ajánlott szakirodalom alapján készített játékos feladatokat, rejtvényeket oldottak meg a csapatok.
Amíg a szervezők a pontokat összesítették, a gyerekek, felkészítő tanáraik, meghívott vendégeink az éttermünkben kialakított süti-, és szendvics szigetből falatozhattak. Ezután a diákok kézműves foglalkozásokon vehettek részt, internetes játékokkal játszhattak.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a zsűri tagjai és Czuppon István igazgató úr adták át a díjakat a vetélkedő csapatoknak. Zöldligetes diákjaink kimagasló teljesítményt nyújtottak, de a verseny fedhetetlensége okán intézményünk úgy döntött, hogy őket különdíjban részesítjük. Iskolánk csapatainak tagjai voltak: Pálla Richard, Ferenczi Bendegúz, Hajdu Luca, Szemes Flóra Borsika, Kiss Olivér, Molnár-Bodó Regő, Varga Bence, Koszti Olivér, Hérics Zsombor, Ihász Hanna, Zsibrita-Fecseke Ametiszt, Nagy Bálint. Szívből gratulálunk!
Szigetközi Tímea

kitolto 210px

Copyright © 2014. Zöldliget Általános Iskola